Ana SayfaPara PiyasaTürkiye için kritik not süreci ne zaman?---

Türkiye için kritik not süreci ne zaman?

3 / 6
Türkiye için kritik not süreci ne zaman?
03 Ekim 2013 - 08:47 www.finansgundem.com

“Türkiye katma değeri olan bir ekonomi olmalı”
Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının düşük olduğunu ve bunun da istihdamda kayıp oluşturduğunu belirten Holmes, sözlerine şöyle devam etti: “Sırf kadınların işgücüne katılımının artmasıyla Türkiye ekonomisi çok daha fazla büyüyebilir. Çünkü kendi içinde şu an mevcut olan bir insan gücünden bahsediyoruz. Yine verimlilik konusunda performansın artması gerek. Türkiye’nin ucuz bir lokasyon olmaktan çok katma değeri olan bir ekonomi olması gerekiyor. Örneğin araştırma ve geliştirme ile daha yüksek teknoloji ve kalitede katma değer sağlamak gibi… Türkiye’nin bu basamaklardan yükselmesi gerekiyor."
‘Yurtiçi ölçekli derecelendirme’ye ilgi artıyor
Standard & Poor’s'un kredi derecelendirmeleri hakkında da konuşan Zeynep Holmes, küresel ölçeklerde derecelendirme skalasının yanı sıra şirketleri “yurtiçi ölçekli” skala ile derecelendirdiklerini de söyledi. Yurtiçi ölçekli derecelendirmelerin sadece kendi yerel piyasasına tahvil çıkarmak isteyen şirketler ve onlara yatırım yapmak isteyen yerli yatırımcılar için etkin bir alternatif olduğu kaydeden Holmes, “Örneğin, TL bazında yurtiçinde tahvil çıkaracak olan bir şirket ‘benim yurtdışında bir işim yok’ diyerek yurtiçi ölçekli skaladan not almak isteyebiliyor” dedi.
Yurtiçi ölçekli derecelendirmeyi piyasayı desteklemek adına altı yıldan bu yana yaptıklarını aktaran Holmes, “Önceleri tahvile ilgi bugüne kıyasla daha az olduğundan bunu çok az insan biliyordu. Şimdi bunu tekrar ön plana çıkardık ve yatırımcılar tarafından da ilgi görüyor. Bunun yanı sıra Türkiye’de farklı ülkelerdeki ihraççıların dünya genelinde karşılaştırılması için kullanılmakta olan küresel kredi ölçütü hala geçerli ve mevcut küresel ölçeklerde derecelendirme skalasında bir değişiklik bulunmuyor” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster