Ana SayfaMakro EkonomiTürk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza---

Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza

4 / 7
Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza
01 Kasım 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN GLOBALLEŞME YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM

RAK Serbest Ticaret Bölgesi’nin Türkiye İrtibat Bürosu Yöneticisi Gülay Avcı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türk şirketler açısından her zaman bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, “BAE yatırımcıyı koruyan kanunları, gelişmiş bankacılık sistemleri ve lojistik altyapısı, stratejik coğrafi konumu sebebiyle yurtdışına açılmak isteyen Türk yatırımcılar için her zaman ilk tercihtir. Bu noktada hem Ras Al Khaimah’ da şirket kurulum maliyetlerinin ve eleman istihdamının uygunluğu hem de Türkiye İrtibat Büromuz sayesinde tüm işlemlerin zahmetsizce halledilebilmesi yatırımcıların bizi tercih etmesini sağlıyordu. Ekonomi Bakanlığına bağlı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile imzalanan mutabakat zabtı çerçevesinde Ras Al Khaimah’da Genel Müdürlük için sağlanacak ofis, Türk işadamlarının bölgede hangi konularda nasıl yatırım yapabileceklerini danışabilecekleri ve Türk menşeili ürünlerin pazardaki rekabet edebilirliğinin artmasını sağlamayı hedeflemektedir” dedi.

Dünya transit ticaretinin merkezi haline gelen Birleşik Arap Emirlikleri’nin gözde olmasının sırrı, vergi uygulamasında yatıyor. Türkiye’de yüzde 18 KDV, kurumlar vergisi ve buna bağlı gelir vergisi yüküyle karşılaşan şirketler verginin sıfır olduğu alternatifleri tercih ediyorlar. BAE’nin önde gelen serbest bölgelerinden biri olan ve ticaretin yüzde 35’ini gerçekleştiren RAK’ın en önemli avantajları arasında firmaların isteğine göre uygun depoların tanzim edilebilmesi, lokasyon olarak Dubai’ye çok yakın olması, gelişmekte olan limanlarının (RAK, Saqr ve Al Jazeera limanları gibi) bulunması, işçilik maliyetlerinin yarı yarıya daha ucuz olması, üretim, ticaret ve danışmanlık lisansı gibi farklı türde lisansların müşterilerin ihtiyacına göre verilmesi, şirket kurulum prosedürlerinin ve maliyetlerinin de yüzde 50 daha avantajlı olması yer alıyor.

Ayrıca serbest bölgede şirket kuranlar ülke genelindeki kefil bulma zorunluluğundan da muaf tutuluyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde serbest bölgede yatırım yapan firmalara verilen yüzde 100 mülkiyet hakkı ve vergi muafiyeti gibi inisiyatifler, devlet tarafından bundan sonraki 50 sene boyunca garanti altına alınmış durumda.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster