Ana SayfaMakro EkonomiTürk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza---

Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza

3 / 7
Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza
01 Kasım 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

UCUZ İŞÇİLİK, KİRA VE VERGİ AVANTAJLARI ÖNE ÇIKIYOR

Bu sene kuruluşunun 13’üncü yılını kutlayan ve Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen serbest ticaret bölgelerinden biri olan Ras Al Khaimah (RAK) Serbest Ticaret Bölgesi'nde, 106 ülkeden 6 binin üzerinde şirket faaliyet gösteriyor. RAK STB'de, Türkiye'den ise 480 adet şirket bulunuyor. Uluslararası şirketler, yoğun olarak Hindistan, İngiltere, Mısır, Pakistan, Almanya, Fransa, Kanada ve Türkiye’den geliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı yedi emirlikten bir tanesi olan ve Dubai’ye sadece 70 km. uzaklıkta bulunan Ras Al Khaimah Emirliği coğrafi konum, ucuz işçilik, kira ve vergi avantajlarıyla hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden üretim veya ticaret yapmayı planlayan firmalar için önemli bir merkez konumunda bulunuyor.

TÜRK İŞADAMLARI HEM ZAMANDAN HEM NAVLUNDAN KAZANIYOR

Yabancı yatırımcılar açısından bölgenin en büyük önemi, stratejik ve coğrafi konumundan kaynaklanıyor. Özellikle Hindistan yarımadasına, Uzak Doğu’ya ve Doğu Afrika’ya ulaşmak isteyen Türk yatırımcılar için Ras Al Khaimah bir dağıtım merkezi olarak kullanılıyor. Körfez’deki diğer serbest bölgelerle kıyaslandığında çok daha düşük maliyetlerle kiralanabilen depolar sayesinde Türk işadamları buradaki şirketlerini gelişmekte olan pazarlara anında mal tedarik etmek için kullanıyor. Böylelikle hem zamandan hem de navlundan doğan masraflardan tasarruf edilirken, hızlı tedarik imkanı bölgedeki Türk şirketlere rakiplerine oranla önemli bir üstünlük sağlıyor. Bu sayede Türk şirketleri uzun vadede ticarette daha çok söz sahibi oluyor. Buna ek olarak dağıtımı yapılan ürünler Türk menşeili ise aynı zamanda depo ve tanıtım kiralarında yüzde 50 oranında devlet teşviklerinden de faydalanabiliyor. 2000 yılında kurulan RAK STB, bugün (350 çalışanı, 4 park sistemi) üzerine kurulu modern tesisleri ve Türkiye, Almanya, Hindistan ve ABD’deki bölgesel ofisleriyle HSBC, Cisco, DHL, Knauf, Hyundai, Thrifty, Dole gibi büyük oyuncuların da tercih ettiği cazip bir iş merkezi durumunda bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster