Ana SayfaMakro EkonomiTürk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza---

Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza

2 / 7
Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza
01 Kasım 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

TÜRK ŞİRKETLERİNE YENİ FIRSATLAR SUNUYOR

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit de yaptığı konuşmada, yapılan sözleşmeyle Türkiye'deki serbest bölgelerde yer alan şirketlere yeni iş ve çevre edinme fırsatı sağlanacağına vurgu yaptı.

Bülent Uğur Ecevit şöyle konuştu: "RAK Serbest Bölgesi ile bu Mutabakat Zaptı'nı imzalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu, Türkiye'deki serbest bölgelerde faaliyet gösteren şirketlere yeni işbirliği kapılar açacağı gibi onlarla ortak projeler yürütme ve yeni müşteri kazanma fırsatları sağlamada avantaj sunacaktır. RAK Serbest Bölgesi'ndeki iş çevreleri Türkiye'deki şirketlere önemli avantajlar sunacaktır. Bu Mutabakat Zaptı da potansiyel olarak ortak hareket edebileceğimiz alanlarının tespitinde fikir alışverişinde bulunmamızın ve mevcut ilişkileri daha da geliştirmemizin önünü açacaktır. Bununla birlikte bizim serbest bölgelerimizde yer alan şirketlerin de farklı pazarlarda edindikleri bilgi birikimi, RAK Serbest Bölgesi'nin pazar çeşitliliğine katkı sağlayacaktır. RAK Serbest Bölgesi tarafından sunulan yeni iş fırsatların, Türkiye'deki serbest bölgelerdeki işletme ve kurumlar tarafından ilgiyle karşılanacağına olan inancımız tam."

TÜRKİYE SERBEST BÖLGELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RAK STB'DE TEMSİLCİLİK AÇIYOR

Mutabakat Zaptı ile serbest bölgelerin stratejik gelişiminde karşılıklı uzmanlık bilgisi paylaşımı, serbest bölge tasarımı için tecrübe aktarımı, yönetim ve promosyon modelleri, yeni yatırımları çekmek ve teknoloji transferi için modellerin yapılandırılması, eğitim programları ile konferansların düzenlenmesi ve şirket temsilcileri ile kamu otoritelerinin karşılıklı ziyaretlerini içeren işbirliğini geliştirici adımlar imza altına alındı. Sözleşme ile aynı zamanda ortak girişimlerde karşılıklı çıkarların teşvik edilmesi ve bilgiye erişimde online bir platformun kurulmasına da odaklanılacak. Bununla birlikte Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün, karşılıklı yatırımları teşvik etmek ve yatırım ortamını geliştirmek için RAK Serbest Bölgesi'nde bir temsilcilik açması da anlaşma ile kayıt altına alındı. İki taraf ayrıca bir Ortak Çalışma Grubu kurulması konusunda da mutabakata vardı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster