Ana SayfaMakro EkonomiTürk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza---

Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza

1 / 7
Türk şirketleri için RAK’ta önemli bir imza
01 Kasım 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

C.KAFESOĞLU – FİNANS GÜNDEM / RAK

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en hızlı gelişen bölgelerinden Ras Al Khaimah (RAK) Emirliği ile artan ticari ilişkileri daha da güçlendiriyor. Türkiye Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü ile RAK Serbest Bölgesi arasında 28 Ekim 2013 tarihinde bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Anlaşma ile Türkiye Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü, Türk şirketlerinin yoğun ilgi gösterdiği bölgede bir de temsilcilik açıyor.

BAE'ye bağlı 7 emirlikten bir tanesi olan ve Dubai’ye sadece 70 kilometre uzaklıkta bulunan Ras Al Khaimah Emirliği coğrafi konum, ucuz işçilik, kira ve vergi avantajlarıyla hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden üretim veya ticaret yapmayı planlayan firmalar için önemli bir merkez olma konumunu sürdürüyor. Türk şirketlerinin ilgisinin her geçen yıl hızla arttığı RAK STB'sinde 106 ülkeden 6 binin üzerinde şirket faaliyet gösterirken bunların 480 tanesini Türkiye'den giden şirketler oluşturuyor.

RAK Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmad Saqer Mohamed Al Qasemi ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit tarafından imzalanan Mutabakat Zaptı'nın imza töreni, üst düzey temaslarda bulunmak üzere RAK'a ziyaret gerçekleştiren Türk delegasyonunun temasları çerçevesinde gerçekleştirildi. Türkiye'den giden delegasyonda Türkiye Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü, Mersin Serbest Bölgesi ve Atatük Havalimanı Serbest Bölgesi'nden yetkililer yer aldı. İmza töreninde Türkiye'nin BAE Büyükelçisi Şefik Vural Altay ve RAK Serbest Bölgesi CEO'su Peter J. Fort da katılımcılar arasında bulundu.

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK STRATEJİK BİR PAZAR"

Yapılan mutabakat anlaşmasıyla, Türkiye ve RAK Serbest Ticaret Bölgesi arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra RAK Serbest Bölgesi'nde kurulmuş şirketlerin pazarlarını genişletmek amacıyla Türkiye serbest bölgelerine de açılması hedefleniyor.

İmza töreni çerçevesinde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şeyh Ahmad Saqer Mohamed Al Qasemi , "Türkiye, RAK Serbest Bölgesi ve burada kurulmuş şirketler için çok önemli ve stratejik bir pazar konumunda bulunuyor. Türkiye Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu gezi ticari ilişkilerimizin gelişmesi adına çok önemli bir adım. Bu vesileyle, birçok sektördeki ticari ilişkiler için daha yakın işbirliklerinin kurulması konularını ele aldık ve çok verimli işbirliklerinin gerçekleştiğine şahit olduk" dedi.

Yapılan anlaşmanın RAK Serbest Ticaret Bölgesi için önemine de işaret eden Şeyh Ahmad Saqer Mohamed Al Qasemi, bu çerçevede hem şirketler arasındaki ilişkilerin gelişeceğini hem de RAK Serbest Bölgesi'nin bölgede bir çekim merkezi olmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti. Şeyh Ahmad Saqer Mohamed Al Qasemi, "İmzalanan sözleşme Türk şirketlerinin RAK Serbest Bölgesi'nde kurulmasına ve faaliyetlerini sürdürmesine kolaylık sağlarken, burada mevcut diğer şirketlerin de Türkiye serbest bölgelerindeki etkinliğini artırmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlamda, ziyareti gerçekleştiren Türk delegasyonu ile çok değerli bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımı fırsatı bulduk" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster