Ana SayfaRöportajlarTuncalı: Bankalara 4 milyar TL kaynak aktardık---

Tuncalı: Bankalara 4 milyar TL kaynak aktardık

6 / 6
Tuncalı: Bankalara 4 milyar TL kaynak aktardık
22 Şubat 2018 - 13:19 www.finansgundem.com

“FİNANSAL KURULUŞLAR BİRLİĞİ’NE ÜYE OLMAK İSTİYORUZ”

-Dernek olarak neler yapıyorsunuz? Finansal kurumlar dışında borç satın alma arayışlarının olduğunu söylemiştiniz, bu konuda otorite ve sizin tarafınızda bir ilerleme var mı? Hangi şirketlerle çalışmak istersiniz?

Selçuk Tuncalı: Dernek olarak değişik alanlarda kendimizi göstermeye çalışıyoruz aslında. Maalesef sektör olarak bizi yanlış tanıyorlar. İnanın bu bizim için bir başağrısı. Bakın biz borcu veren taraf olmadığımız için borçlu kişilere çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Çözmeden para tahsil edebilme şansımız olmadığı için amacımız da çözüm üretebilmek. Hem basınla hem borçlularımızla olan iletişimi daha kuvvetli yapmaya çalışıyoruz. Bir, bizler BDDK denetiminde düzgün çalışan şirketleriz. İki, son dönemde malumunuz çıkan kanunlar tüketicilerin lehine. Onlarla bağlıyız. Üç, bizim yine kendi bünyemizde geliştirmiş olduğumuz web sitemizde de görebileceğiniz ahlaki ilkelerimiz var. 3-4 sene önce derneğe üye şirketlerle bu ilkeleri benimseyip imzaladık. İşe aldığımız çalışanlarımıza da imzalatıyoruz. Takibi bırakmıyoruz ve o takip süresince nahoş şeyler yaşanmışsa mutlaka bir yaptırım uyguluyoruz. Bu konuda çok katıyız diyebilirim.

Özelikle dernek olarak eğitime çok önem veriyoruz. 2-3 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’yle ortak yeni bir eğitim programına başlıyoruz. 2018 yılında üç eğitim planladık. Eğitimler 2 gün sürecek. Eğitimimiz davranışsal psikoloji üzerine olacak. Hem borçlularımızın psikolojilerini anlamak hem de kendi çalışanlarımızın borçlularımızla nasıl iletişim kuracaklarına dair… Eğer umduğumuz verimi alırsak yeni programlar de geliştirmeyi planlıyoruz.

Şu anda malumunuz bankalardan ve finansal kurumlardan tahsili gecikmiş alacak alabiliyoruz. Ama biz başka şirketlerle de çalışmayı çok istiyoruz. Neden derseniz? Dünyada bu iş böyle gelişmiş. Bakın borçlular genelde her tarafa borçludur. (telekom, enerji, teknoloji, belediye alacakları vb.) hepsini bünyemizde toplayabilirsek çok daha kolay çözebiliriz. Biz dernek olarak çalışmalarımızı yapıyoruz ama bir yasa değişikliği gerekiyor. BDDK ve politikacılarla görüşmelerimiz devam ediyor.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, Finansal Kuruluşlar Birliği’ne üye olmak istiyoruz. BDDK’nın da desteğiyle o konuda da çalışmalarımız devam ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster