Ana SayfaRöportajlarTuncalı: Bankalara 4 milyar TL kaynak aktardık---

Tuncalı: Bankalara 4 milyar TL kaynak aktardık

2 / 6
Tuncalı: Bankalara 4 milyar TL kaynak aktardık
22 Şubat 2018 - 13:19 www.finansgundem.com

“BANKALARIN ELİNDEKİ TAHSİLİ GECİKMİŞ ALACAKLARI 64 MİLYAR TL”

-Varlık Yönetim Şirketleri’nin Türk ekonomisindeki yeri nedir?

Selçuk Tuncalı: Ben bunu rakamlarla açıklamaya çalışayım. Aşağı yukarı şu anda bankaların elindeki tahsili gecikmiş alacak rakamı 64 milyar TL civarında. Bizimde 2009 senesinden beri toplam satın aldığımız anapara tutarı 36 milyar TL’ye gelmiş durumda. İkisini toplarsak 100 milyar TL. Sonuç olarak şu anda 3/1’inden fazlasını varlık yönetim şirketleri yönetiyor.

Esasında dünyadaki bu işin gelişimini Türkiye çok hızlı bir şekilde yaşadı ve artık doygunluk noktasına da gelmiş oldu. O gelişimde nedir? Tabi BDDK’nın hem düzenleyici hem denetleyici kurum olarak, bu işe öncülük etmesinin çok etkisi var. 2008 yılındaki krizden sonra özelikle bankalar ellerindeki tahsili gecikmiş alacaklarını satmaya başladılar. Bugüne kadar kamu bankaları hariç, istisnasız bütün özel bankalarda satış gerçekleştirildi. Sonrasında da bu standart hale gelmiş oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster