Ana SayfaPara PiyasaTümosan’ın gözü pazar liderliğinde---

Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde

1 / 5
Tümosan’ın gözü pazar liderliğinde
08 Kasım 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK - FINANSGUNDEM.COM/KONYA

Traktör üretiminde 37 yıllık köklü bir geçmişe sahip, Borsa İstanbul’un (BİST) ise en genç sanayi şirketi Tümosan Motor ve Traktör Sanayi (TÜMOSAN), gözünü pazar liderliğine dikti. Traktör üretimi ve hafif hizmet, kamyon ve ağır kamyonlar için dizel motor üretimi amacıyla 1976 yılında kurulan, 1993’te özelleştirme kapsamına alınan, 2004’te ikinci özelleştirme ihalesi sonucunda Albayrak Grubu şirketlerinden Alçelik tarafından satın alınan Tümosan şimdi kendi traktörü üzerinde kendi motorunu kullanıyor. 2023’e varmadan pazar lideri olmayı hedefleyen Şirket, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 8 aylık verilerine göre yüzde 15’lik pazar payıyla sektörde ikinci sırada bulunuyor. Pazarın lideri ise Koç Grubu ve CNH ortaklığı olan Türk Traktör.
Tümosan’ın Konya’daki fabrikasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, geçen yılın Aralık ayında halka açılan şirketin, bu yılın ilk dokuz ayında cirosunu yüzde 49,6 arttırarak 302.4 milyon liraya çıkardığını, net kârını ise yüzde 105,5 arttırarak 41.1 milyon liraya yükselttiğini söyledi.

Türkiye’nin traktör üretim kapasitesinin yaklaşık 100 bin adet olduğunu, Tümosan olarak ise tek başlarına Konya’daki üretim üssünde yılda 45 bin adet traktör, 75 bin adet de motor üretim kapasitesine ulaştıklarını ifade eden Öğün, “Hedefimiz, 2023 yılına varmadan pazar lideri olmak. Sadece traktör konusunda değil, inşaat, hasat makineleri ve diğer bazı ekipmanlar konusunda da söz sahibi olmak istiyoruz. Avrupa’da ciddi bir ihracatçı marka haline gelmeyi amaçlıyoruz. Başta 115 HP gücündeki Maxima serimiz olmak üzere özgün tasarım ve rekabetçi teknolojiye sahip ürünlerimizle öncelikle AB pazarına kolayca girebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster