Ana SayfaRöportajlarSpekülatör Patron Akman’dan olay sözler---

Spekülatör Patron Akman’dan olay sözler

1 / 11
Spekülatör Patron Akman’dan olay sözler
03 Şubat 2014 - 13:56 www.finansgundem.com

MURAT DEMİRBAĞ-SERAP SÜRMELİ / BORSAGUNDEM.COM

Adını çok duymuştuk, çok dinlemiştik borsadaki oyunculuğunu, ama hiç tanışmamıştık. Telefonla aradığımızda sesinde yakaladığımız sıcaklığı, sohbetinde de bizden hiç saklamadı. Konuştukça konuştu, olayları, anıları, hisseleri, ‘hissesine’ düşenleri anlattı. Anladık ki karşımızdaki bir derya.  Hem cesur hem heyecanlı hem de çok tecrübeli. Daha söze başlarken “Ben Türkiye’nin en büyük spekülatörlerinden biriyim” dedi. Pimi çekmişti, bomba patlatmak üzereydi. Ve gerisi çorap söküğü gibi geldi…

Bir ayağı İstanbul’da bir ayağı Ankara’da olan Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman’la Boğaz manzaralı ofisinde buluşuyoruz. Yılların kurt borsacısı, güvenilir işadamını belli ki o çetin yıllar hiç yıpratamamış. Hala eski günlerindeki gibi zinde. Robert Kolejli, oda arkadaşı ise çok tanıdık biri. SPK eski Başkanı Vedat Akgiray ile olan samimiyetinin sinyali “Beraber büyüdük” sözlerinde yatıyor. “Yatırımcıların yüzde 98’i kaybediyor” diyor. Usta isim bunu öyle bir vurguyla söylüyor ki, yerimize çakılıyoruz adeta. “Neden?” diyoruz. Devam ediyor: “Opsiyon vadeli piyasası amatörlerin işi değil de ondan. Bu çok tehlikeli bir enstrüman…”

Bir büyük derdi ise “Piyasalar büyümüyor” uyarısında yatıyor.  “Hisse senedi piyasasında spekülatörler rahat hareket etmeli” diyor, küçük tasarruf sahiplerine rotayı çiziyor. Kritik soruyu, Ersu’yu, yani sahibi olduğu markanın, halka açık şirketinin hisselerini masaya getiriyoruz. “Değerini yansıtıyor mu” diye soruyoruz. Yanıtını hiç gizlemeden, çevirmeden veriyor.

Sohbet bununla bitmiyor tabi. Biz de soru çok, onda ise yanıt… Sizi, fazla bekletmeden, sektörün önemli aktörlerinden Ali Akman’ın çok konuşulacak, bomba gibi röportajıyla baş başa bırakıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muzaffer Katan23 Temmuz 2020 10:55

    Güvenilir dediğiniz adamın şirketleri, öncelikle tedarikçilerin ödemelerini düzgün yapıyor olmalıdır. Canı istediğinde ödeme yapan ve muhatap bulamadığınız Ersu'da ödeme Melisa Hanım'ın iki dudağı arasındadır.

  • süleyman 25 Aralık 2015 16:52

    öyle konuşuyorlar sultandağı morello fabrikasına salçalık domates eken çi,ftçilerin prası ödemiyorlar

  • Nazım Eren20 Şubat 2015 15:14

    AKMAN HOLDİNG Sahibi Ali AKMAN Kimin Oğlu. Merak ediyorum.Prof Dr.Arif AKMAN, nı Oğlumu.

  • yorumsuz10 Ağustos 2014 14:58

    beni okadar çok magdur durumda bırakıtılarki,bunlar asgari ücrette çalışan işçilerinin maaşlarını ödemeyecek kadar küçükler...ellerimdeki delilleri medyaya vereceğim; kimse kimsenin kişiliğine saygısızlık yapamaz yaparsada cezasız kalamaz.

  • naci04 Şubat 2014 17:26

    şirketi ERSU defalarca bildirimlerinden ceza almış defalarca "sehven" ibaresiyle düzeltme gonderip ceza yemiş tahtası sürünen bir şirket.kalkmış kendine büyük spekülator diyor.

  • AHMET04 Şubat 2014 11:33

    BU ADAM YALANCI BAŞKASINA İŞLEM YAPTIRIYOR

  • borsacı04 Şubat 2014 09:43

    ali akman süper yazar, yıllardır yazıyor arsa satıcam yabancı ortak alıcam diye golden olayı başlı başına bir skandal ,senin seceren bozuk golden in arzına bile izin vermediler,önce sen bi toparlayacaksın kagıdı !bilançoyu bi düzelt! sen anladın onu

  • Oflu04 Şubat 2014 04:26

    Yerlerde sürüne. Hissesine sahip çıksın ,ersu umumi tuvLet fiyatının altında işlem görüyor.

  • haydar04 Şubat 2014 01:47

    bunu bütün piyasa yılların kurt hissecileri görmüyorda bir tek bu patron görüyor be ersu ucuz 4 de biri fiyatından işlem görüyor diyor.. Trajikomik ne diyim..

  • yatırımcı03 Şubat 2014 23:11

    Bayılıyorum borsagündem röportajlarına: ayhan öztürk-galip öztürk-selda öztürk- ali akman-mecnun çolak- onur takmak- recai dursun..okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız..onlar bir melek...

  • kücük yatırımcı 03 Şubat 2014 18:37

    spek olsa ne yazar görüzyoz hisslerin haline 5 kurş

  • gelmiş03 Şubat 2014 17:45

    Küçük yatırımcı neye göre alsın satsın? Ali Akman: Bilançoya bakacak. Şirketin geçmişine bakacak. Bakın ben neye bakardım veya neye bakıyorum bilançoda. Bir defa geçmiş performansına bakıyorum. Ersu nun gelmişine geçmişine.. bakıyorum. almıyorum. sizce niçin?

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster