Ana SayfaGündemSiyasi liderler korona virüsten nasıl korunuyor?---

Siyasi liderler korona virüsten nasıl korunuyor?

8 / 14
Siyasi liderler korona virüsten nasıl korunuyor?
26 Mart 2020 - 16:04 www.finansgundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Evde kalmak unuttuğumuz birçok değeri hatırlamamıza vesile oldu

Zamanımı büyük çoğunlukla evde geçiriyorum. İletişim teknolojileri sayesinde işlerimizi de esas olarak evden yürütebiliyoruz. Yaklaşık iki haftadır 2-3 kere dışarı çıkmak mecburiyetinde kaldım. Bunlarda da kalabalık ortamlara girmemeye özen gösterdim, hijyen kurallarına çok dikkat ettim ve işlerim biter bitmez de eve döndüm.

Evde kalmak, bu çok ciddi tehdide karşı mecburi bir tedbir olarak ortaya çıktı, ama unuttuğumuz çok değerli şeyleri de hatırlamamıza vesile oldu. Mesela yavaşlık ve yavaşlamak... Hayatlarımız çok hızlı bir tempoda akarken, hayata anlam katan pek çok teferruatı atlayabiliyoruz, çok değerli şairimiz Gülten Akın’ın dediği hale düşüyoruz:

Ah, kimselerin vakti yok

Durup ince şeyleri anlamaya...

Yavaşlığın hatırlama ve tefekkürle de sıkı bağı var. Milan Kundera bunu ‘Yavaşlık’ isimli kitabında hatırlama/unutma üzerinden pek güzel anlatır:

'Yavaşlık ile hatırlama, hız ile unutma arasında gizli bir ilişki var… Yavaşlığın derecesi hatırlamanın yoğunluğuyla doğru orantılıdır; hızın derecesi unutmanın yoğunluğuyla doğru orantılıdır.'

Aynı ilişkinin yavaşlık ile tefekkür ve muhasebe arasında da kurulabileceğini düşünüyorum. Yavaşladıkça daha fazla hatırlıyor, daha derin tefekkür edebiliyor ve daha samimi muhasebe yapabiliyoruz kanımca. Bu aralar bunları çokça yaptığımı söyleyebilirim.

Evde parti çalışmaları dışında kalan zamanımın çoğunu okumaya ayırıyorum. Tabii öncelikle korona salgınıyla ilgili gelişmeleri farklı boyutlarıyla ve değişik kaynaklardan takip etmeye çalışıyorum. Bu nedenle bilgisayar başında epeyce vakit geçirmek durumunda kalıyorum.

Öte yandan birikmiş çok sayıda kitap var masamda ve çalışma odamın muhtelif yerlerinde. Onları da genellikle akşamın ilerleyen saatlerinde farklı konulara göre parça parça okumaya gayret ediyorum.

Kriz olgusuyla bağlantılı konular hakkında daha fazla okuyorum. Mesela E. H. Carr’ın 'Yirmi Yıl Krizi. 1919-1939' adlı kitabını yeniden ve daha farklı bir dikkatle inceliyorum. Zygmunt Bauman - Carlo Bordoni’nin 'Kriz Hali ve Devlet', Şeyla Benhabibin 'Buhran Çağında Haysiyet - Zor Zamanlarda İnsan Hakları' kitaplarını da aynı çerçevede önümde tutuyorum.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster