Ana SayfaLeasing-FaktoringSatışlar KDV indirimiyle uçtu---

Satışlar KDV indirimiyle uçtu

5 / 6
Satışlar KDV indirimiyle uçtu
13 Mart 2013 - 13:15 www.finansgundem.com

Leasing Etkisi
İş makinası sektöründeki alımların yüzde 85’i leasing yoluyla gerçekleştiriliyor. Burada ana değişken ise faiz oranları. Ortalama 110 bin dolar olan bir iş makinesinde yaklaşık 18 bin dolarlık bir indirim yaşayan sektörde bu durum memnuniyetle karşılandı.
‘’ Bazı makine gruplarında yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülen faiz oranları sektördeki alımları hız kazandırdı. Leasing kanalıyla alım yapan müşterilerimiz bu olumlu gelişme sayesinde planlamalarını geriye aldılar ve hatta alım adetlerini artırdılar. Dolayısıyla Sanko Makina olarak biz de bu durumdan olumlu etkilendik’’  diyen Sanko Makine Genel Müdürü Orhan Aydoğan, Gaziantep’deki yıllık 5 bin adet iş makinası üretim kapasitesi olan tesislerinde ürettikleri MST marka bekoloder ve teleskobik forkliftleri dünyada beş kıtada 40’a yakın ülkeye ihracat ettiklerini söylüyor.
Leasing de katkısıyla 2012 yılı iş makinası sektöründe geçmiş yılların da ivmesiyle büyümenin devam ettiği bir yıl olduğunu belirten Aydoğan, bu büyümenin devam ettiği bir yıl olduğunu belirten Aydoğan, bu büyümenin 600 kişillik kadrosuyla sektörün lider firmalarından  birisi olan Sanko Makine’ya da yansıdığına dikkat çekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster