Ana SayfaRöportajlarSamim Saner’den gıda bombaları ---

Samim Saner’den gıda bombaları

7 / 8
Samim Saner’den gıda bombaları
19 Ekim 2017 - 12:05 www.finansgundem.com

BAKANLIK DENETİM İÇİN SÜREKLİ ADIMLAR ATIYOR

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimlerini yeterli görüyor musunuz? 

Samim Saner: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yıllar içerisinde gerek mevzuat gerek denetimler açısından sürekli adımlar atmakta ve sistemini geliştirmekte.

Ayrıca gerçekleştirdiği denetimler sonucunda taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünleri ve firmaları web sitesi aracılığı kamuoyuna teşhir etmesi ve söz konusu firmalara cezai işlem uygulamasını başlattı. Bu duyuruların hile ve tağşişin yanı sıra patojen mikroorganizmalar, mikotoksinler, ağır metaller ve diğer toksik maddelerle de ilgili olarak yapılması, nitelik açısından önemli bir adım olacaktır.

Ayrıca hayvanlardan geçen hastalıklarla mücadele için çiftlikten çatala bakış açısıyla yaygın izleme ve mücadele programlarının geliştirilmesi gerekiyor.

Bu anlamda denetimlerde iyileştirilmeye açık alanları mevcut. Ülkemizde hem tarımsal, hem de endüstriyel üretimde işletme sayılarının ve gıda satış ile servis noktalarının çok sayıda olması gıda denetimlerini zor bir hale de getirmektedir. Bakanlık kadrolarının denetimler için verdikleri emek; Bakanlığın gerek yapılanma, istihdam, gerekse altyapı olarak bu denetimleri gereği gibi yürütecek hale getirilmesi ile daha etkin hale gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster