Ana SayfaRöportajlarSamim Saner’den gıda bombaları ---

Samim Saner’den gıda bombaları

5 / 8
Samim Saner’den gıda bombaları
19 Ekim 2017 - 12:05 www.finansgundem.com

BİR ÜRÜNÜN ORGANİK OLABİLMESİ İÇİN…

-Türkiye’de hızla yayılan ‘organik tarım’ gerçekten organik mi?

Samim Saner: Organik Tarım; üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı bir tarımsal üretim biçimidir. Buradaki amaç toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır.

Organik ismi altında birçok yerde menşei belirsiz ürünler satılabildiğini ve bunların uzaktan yakından organiklikle ilişkisi olmadığını görebiliyoruz. Bir ürünün organik olabilmesi için toprağından üretimindeki son aşamalarına kadar her adımının organik yönetmeliğine uygun hazırlanması gerekiyor. Tahta kasa, karton kutu içinde pazarlanan ürünler ya da sap saman içinde satılan yumurtalar tüketiciler tarafından “organik” gibi algılanmaktadır. Organik ürünler etiketlerinde organikliği belirten özel bir hologram içerirler. Üzerinde “Organik tarım” yazan Türkiye haritası biçiminde bir logodur bu. Ürün üzerinde bombu sarısı görseli olması, “doğal” vb ifadeler bulunması, ürünün organik olduğu anlamına gelmez.

Organik ürünler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş gözetim kuruluşlarının verdiği sertifika ile belirlenir; tüketicilerimiz satın aldıkları ürünün sertifikalı olup olmadığını sorgulamalıdırlar. Çürük ve ezik ürünler her zaman doğal ve organik olarak algılanır fakat bu inanış doğru değildir. Çürük ve yaralı-bereli ürün hiçbir koşulda gıda olarak tüketilemez.

-Naylon poşetler gıda güvenliği açısından ne kadar zararlı?

Samim Saner: Gıda ile doğrudan temas eden poşet, saklama kapları gibi malzemelerin TGK Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler yönetmeliğine uygun olmaları gerekmektedir. Üzerlerinde gıda ile temasa uygun olduğuna dair kadeh/çatal-bıçak logosu veya gıda ile temasa uygun olduklarına dair cümle içerirler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster