Ana SayfaRöportajlarSamim Saner’den gıda bombaları ---

Samim Saner’den gıda bombaları

4 / 8
Samim Saner’den gıda bombaları
19 Ekim 2017 - 12:05 www.finansgundem.com

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN YUMURTALARDA FİPRONİL TESPİT EDİLMEDİ

-Geçtiğimiz aylarda Bütün Avrupa’yı sarsan ‘zehirli yumurta’ skandalı oldu. Bu zehirli yumurtaların insan sağlığı üzerindeki etkisi nedir?

Samim Saner: Avrupa’da yumurtalarda bulunan fipronil maddesinin Avrupa Birliği ve Türkiye mevzuatı gereği gıda değeri olan hayvanlarda kullanımına izin verilmemektedir. Söz konusu madde gıda değeri olan hayvanlar dışındaki hayvanlarda; karınca, böcek, pire, kene, termit, bitki zararlıları, kök kurtları ve diğer böcekleri kontrol amacıyla kullanılmaktadır. AB’deki krizin ardından Bakanlığımızın yaptığı analiz sonuçlarından ise Türkiye'de üretilen yumurtalarda fipronil tespit edilmediği açıklanmıştır. Bu konudaki denetim ve izlemelerin etkin bir biçimde yürütülmeye devam edilmesi ve zaman zaman bilgi paylaşımında bulunulması gerekmektedir.

-Birçok doğal ürünlerden yapılan ve ilaç niyetine piyasaya sürülen tablet ve kremler ne kadar güvenilir? 

Samim Saner: Piyasaya sürülen bu tabletler gıda takviyesi olarak algılanmamalıdır. Yasalarımız gereği tedavi edici ürünler, kozmetikler, tütün ürünleri v.b. gıda değildir. Tüketicilerin bu konuda bilgi sahibi olmaları önemlidir. Derneğimizin misyonu gereği yürüttüğü çalışmalar gıda olarak tanımlanan ürünlerle ilgilidir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster