Ana SayfaRöportajlarAdnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam---

Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam

3 / 13
Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam
07 Mart 2017 - 14:41 www.finansgundem.com

-Bu büyüme bankanın pazardan aldığı payları nasıl etkiledi?

-Bizim toplam ticari kredilerimiz içinde KOBİ'lerin payı yüzde 30. KOBİ'lerin en çok kullandığı taksitli ticari kredilerde yüzde 20'nin üzerinde pazar payımız var. Türkiye'de 70'e yakın ilde en büyük kreditör özel bankayız, bunları tek tek inceliyoruz. Diğer illerde de ikinci sıradayız. Son 5 yılda tüm müşterilere dokunarak çok yaygın şekilde büyüdük. Ben özellikle hızlı büyüme dönemlerinde yurt içinde yılda 70 bin mil uçuyordum. Bu çalışmalar sonucu pazarda ticari kredilerde pazar payımız yüzde 9'dan yüzde 20'ye kadar geldi. Bankamızda en büyük 100 şirketin toplam ticari kredilerden aldığı pay yüzde 40 civarındaydı. Bugün bu oranı yaygın büyümeyle yüzde 25'in altına çektik. Yanlış anlaşılmasın, bu büyük şirketlerdeki paylarımızı azalttığımız için olmadı, onlarda da büyüdük.

Aynı dönemde büyük işlerden, kritik projelerden geri kalmadık. 5 yılda 7 milyar doları enerjide olmak üzere toplamda 13 milyar dolarlık proje finansmanı gerçekleştirdik. Altyapı finansmanlarında, Osmangazi Köprüsü, 3. Köprü, Avrasya Tüneli, özelleştirmeler ve kamu özel iş birliklerinde aktif rol oynadık.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster