Ana SayfaRöportajlarAdnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam---

Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam

2 / 13
Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam
07 Mart 2017 - 14:41 www.finansgundem.com

-2011 yılında ilk göreve geldiğinizde "Süvari vizyonuyla yeni liglere talip olacağız" demiştiniz. Aradan geçen sürede hedeflerinizi ne ölçüde gerçekleştirdiniz?

-Banka o tarihten bu yana çok ciddi bir dönüşüme uğradı. 2011'de nakdi kredilerde yüzde 43 büyüdük. Adeta bankaya orta ölçekli bir banka ilave oldu. Kredi rakamımız 64 milyar TL'den 91 milyar TL'ye çıktı.
Nicel boyutunun yanında bu büyümenin zamanlaması önemliydi, çünkü net faiz marjlarının daha yüksek, aktif kalitesinin daha iyi olduğu bu dönemde büyüme özkaynağa daha fazla katkı sağlayabildi. Biz buna proaktif büyüme diyoruz. Daha sonra ekonominin ılımlı büyüdüğü dönemde ise dengeli büyüme programlarıyla verimliliklerimiz nicel ve nitel olarak çok farklılaştı. Personel ve şube başına kredi, mevduat, kâr rakamlarımızda çok ciddi oranlarda artışlar görüldü. 2011'den bu yana şube sayımız ancak yüzde 20 arttı. Aşağı yukarı 1.100'ün biraz üzerindeyken yüzde 20'lik artışla 1.373 şubeye ulaştık. Her yıl yeni istihdam sağlamamıza rağmen emekli olanlar ve ayrılanlarla denge sağlandığı için çalışan sayımız hiç değişmedi. Biz bu dönemde tüm çalışanlarımıza "Bu kaynaklarla önden yüklemek pozisyondayız. Büyümenin tüm olanakları hazır, şimdi dükkanlarımızın içini dolduracağız" mesajını verdik. Bu dönemde kredilerimiz 3 kattan, mevduatımız 2 kattan, öz kaynaklarımız 2 kattan, kârımız da yüzde 60'tan fazla arttı. Bugün 150 milyar TL'yi aşkın nakdi ticari kredi toplantıyla özel bankaların içinde lider konumdayız. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster