Ana SayfaRöportajlarAdnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam---

Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam

1 / 13
Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam
07 Mart 2017 - 14:41 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en büyük özel bankası İş Bankası, 2017 yılında kredilerde yüzde 12, mevduatta yüzde 14 büyümeyi hedefliyor. "Bunlar agresif değil, ekonominin büyümesi ile dengeli hedefler" diyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bu yıl büyümenin KOBİ'ler basta olmak üzere işletme segmentinden ve kredi kartları ile ihtiyaç kredilerinden geleceğini söylüyor. Bali, bu yıl acil tedbirlere başvurmayacaklarının sinyallerini veriyor ve "Biz zor dönemlerde istihdam azaltmaya ya da şube kapatmaya kalkışmayız. Çeyrek bazlı performanslarla banka yönetmiyoruz" diye konuşuyor.

İş Bankası, bugün 70'e yakın ilde en büyük özel kreditör konumunda. Kalan illerde de ikinci durumda. Pazar göstergelerini yakından takip ettiklerini anlatan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, göreve geldiği 2011 yılından bu yana bankayı kredilerde 3 kattan ve mevduatta 2 kattan fazla büyüttü. Bu süreçte bankanın kârı da yüzde 60 artış yakaladı.

Banka bu süreçte büyümenin kalitesine de özel önem gösterdi. "2016 sonunda sorunlu alacak rasyosu sektörde yüzde 3,3 iken İş Bankası'nda yüzde 2,38" diyen Bali, 2017'de ülke ekonomisinin yüzde 3,2, bankacılık sisteminin kredilerde yüzde 11,6, mevduatta yüzde 11,9 büyüyeceğini öngörüyor.

Capital Dergisi’nden Elçin Cirik, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ile yeni dönem büyüme planlarını ve Türkiye ve dünyadaki gelişmelerin bankacılık sektörüne etkilerini konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster