Ana SayfaLeasing-FaktoringPiyasadaki durgunluk faktoringlere yaradı!---

Piyasadaki durgunluk faktoringlere yaradı!

1 / 4
Piyasadaki durgunluk faktoringlere yaradı!
23 Ekim 2015 - 11:05 www.finansgundem.com

Piyasalardaki durgunluk, sorunlu krediler ve karşılıksız çeklerdeki artış faktoringe talebi artırdı. İşlem hacmi 60 milyar TL’ye yaklaşırken, sistemi kullanan müşteri sayısı da 100 bini geçti ve faktoring şirketlerinin cirosu da arttı. İhracat faktoringi ise ihracattaki genel daralmadan daha az etkilendi. Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkan Yardımcısı Zafer Ataman, faktoringteki büyümenin kullanılmayan potansiyelin değerlendirilmesine bağlarken, büyük şirketlerin faktoring kullanımının artmasının ciroları yükselttiğini söyledi.

KUR ETKİSİ

İhracat işlemlerindeki artışta da kurun etkisi olduğunu belirten Zafer Ataman, “Ekonominin yavaşladığı dönemlerde yapacağımız ev ödevleri de vardı. Örneğin, FKB bünyesinde kurulan Merkezi Fatura Kaydı Sistemi ile mükerrer finansman önledi, Sektöre güven artı. Elimizin altında tüm sektörün bilgisine vakıf bir sistem var. Bankalarda yapılan, fakat ne kadar olduğunu ölçemediğimiz faktoring işlemlerini de ilk defa bu sistem altında göreceğiz” dedi.Garanti Factoring Genel Müdürü Hulki Kara, ihracat faktoringinde işlem hacminin, ülke ihracat hacminden daha düşük bir küçülme olduğunu belirterek, “İhracat faktoringini kullanan müşteri sayısı arttı” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster