Ana SayfaEmlakOtoyolun parlattığı bölgeler---

Otoyolun parlattığı bölgeler

1 / 8
Otoyolun parlattığı bölgeler
17 Aralık 2018 - 11:50 www.finansgundem.com

İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 140 kilometre kısaltacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, güzergahı üzerindeki 96 bölgedeki tarla ve arazi fiyatlarını yükseltti. Otoyolun gündeme gelmesi ve Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte Gebze'den Yalova'ya, Bursa'dan İzmir'e kadar otoyol hattı ve çevresindeki arazilerde 3-4 kata varan oranlarda değer artışı görüldü. Hat üzerindeki yerleşim alanlarında gelişme beklenirken, imara açılmamış bölgelerin de imara açılmasıyla birlikte güzergah üzerindeki arazilerde orta vadede değerlenmenin süreceği öngörülüyor.

Ulaşım projeleri özellikle de otoyollar geçtikleri bölgelerdeki arazilere ve gayrimenkullere değer katıyor. İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 140 kilometre kısaltacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu da güzergahı üzerindeki tarla ve arazileri değerlendirdi. Otoyolun gündeme gelmesi ve Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte öncelikli olarak Darıca-Gebze-Çayırova-Dilovası-Yalova hattı ve çevresi 3-4 katına varan oranlarda değer kazanırken, hat üzerindeki diğer bölgelerde de değerlenme görüldü. Yapımı süren otoyolun 2019 sonunda açılmasıyla birlikte hat üzerindeki yerleşim alanlarında gelişme beklenirken, imara açılmamış bölgelerin de imara açılmasıyla birlikte güzergah üzerindeki arazilerde orta vadede değerlenmenin süreceği öngörülüyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme, Ekonomist Dergisi'ne özel olarak otoyol güzergahındaki arsa ve tarla niteliğindeki arazilerin değer artışını inceledi. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu güzergahı üzerindeki 96 bölgedeki arazilerin 2013, 2016 ve 2018 yılı değerlerinin incelendiği çalışma, TSKB Gayrimenkul Değerleme İstanbul Özel Projeler Departmanı'ndan yönetici yardımcısı Doğuşcan Iğdır, kıdemli değerleme uzmanı Kenan Emik ve değerleme uzmanı Celal Oğuzhan Kanbur tarafından gerçekleştirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferit can17 Aralık 2018 16:28

    önceden 3 saate düşecek denilen yol şimdi 140 km kısaltılacak yol diyor :D

  • YORUM17 Aralık 2018 12:01

    rant vurguncuları ellerini ovuşturuyordur, '' imara açılması beklenen'' bu otoyollar bir şehirden bir şehir e ulaşımı hızlandırmak için mi? yoksa birilerine rant sağlamak için mi yapılıyor? her kim ki bu güzelim ormanları katlediyor ve çevreyi tahrip ediyorsa bu ülkeye ihanet etmiş olur...

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster