Ana SayfaPara PiyasaParayı yönetenlerden 2016 tahminleri---

Parayı yönetenlerden 2016 tahminleri

4 / 11
Parayı yönetenlerden 2016 tahminleri
26 Ocak 2016 - 13:27 www.finansgundem.com

Murat İnce/Finans Portföy

20l6'da asgari ücret artışının da etkisiyle yurtiçi talep koşullarının güçlü seyrini sürdüreceğini tahmin ediyoruz. Rusya ile ticaretin azalması ihracatı kısmen olumsuz etkilese de, Avrupa'da devam eden toparlanmanın büyümeyi desteklemesini bekliyoruz. GSYH'nın 2016 yılında %3,5 büyümesini öngörüyoruz. Cari işlemler dengesinde iyileşmenin devam edeceğini düşünüyoruz. Petrol fiyatlarının ortalama 50 dolar civarında olması varsayımıyla, cari açığın 35 milyar dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz. Petrol fiyatlarının mevcut seviyelerde kalması halinde, cari açık daha düşük seviyelerde oluşabilir. Rusya'nın uyguladığı ticari yaptırımlar işlenmemiş gıda fiyatları kaynaklı olarak enflasyon üzerinde aşağı yönlü etki yaratırken, asgari ücret artışının enflasyonu artırıcı etki yapacağını tahmin ediyoruz. Mevcut durumda TÜFE'nin 2016'da yıllık bazda %8,3 civarında artmasını bekliyoruz.

Döviz kurlarına bakıldığında ise TL'nin değersiz göründüğünü söyleyebiliriz. Enerji fiyatlarındaki düşüş eğilimi TL'yi destekleyebilir, ancak jeopolitik riskler ve TCMB Başkanı'nın değişimi ile birlikte Banka'nın bağımsızlığına dair endişeler dönem dönem TL'de değer kayıplarına neden olabilir. Gelecek yıl ortalama olarak USD/TL'nin 3.00, EUR/ TL'nin ise 3.16 civarında seyretmesini öngörüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster