Ana SayfaOtomotivOtomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!---

Otomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!

4 / 5
Otomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!
29 Nisan 2019 - 14:36 www.finansgundem.com

"EN KÖTÜ SENARYO"

Otomotiv ihracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik, "Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılık süreci halen belirsizliğini koruyor ve endüstrimiz açısından risk faktörü oluşturmaya devam ediyor. Ancak diğer taraftan sürecin uzaması kısa vadede bizim açımızdan olumlu bir duruma da neden oluyor" diyor. Çelik, Birleşik Krallık'ın halen AB üyesi olmasından dolayı bu ülkeye gümrük vergisiz ihracat yapmayı sürdürdüklerini kaydediyor. Baran Çelik, "Normalde mart ayı sonunda AB'den ayrılması gereken Birleşik Krallık için ayrılık süreci ekim sonuna kadar uzatıldı. Dolayısıyla bu süre boyunca Birleşik Krallık AB'den ayrılmadığı müddetçe bu ülkeye bugünkü koşullarla ihracat yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuşuyor.

Baran Çelik, anlaşmasız bir ayrılığın tüm taraflar açısından en kötü senaryo olacağını vurguluyor. Bu durumun zaten durağan seyreden AB otomotiv pazarı ve Birleşik Krallık otomotiv pazarındaki belirsizliği artıracağını ve uzun teknik ve ticari müzakerelerin karşılıklı ticarete darbe vuracağını ifade ediyor. Böyle bir durumda 3 milyar dolarlık ihracatın hızla aşağı çekileceğini de belirtiyor.

Türkiye ile İngiltere arasında 2018'de toplam 19,5 milyar dolar değerinde ticaret hacmi oluştu. İngiltere'ye gerçekleştirdiğimiz ihracatın 2,4 milyar dolarlık kısmı ise tekstil ve hazır giyim sektörlerine ait. Tekstil ve hazır giyim sektörleri, otomotivden sonra İngiltere'ye en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci sektör konumunda. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster