Ana SayfaOtomotivOtomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!---

Otomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!

3 / 5
Otomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!
29 Nisan 2019 - 14:36 www.finansgundem.com

'AYRI ANLAŞMA YAPILMALI"

Ayhan Zeytinoğlu, İngiltere ile AB'nin serbest ticaret anlaşması (STA) ile ilişkilerini düzenlemesi durumunda Türkiye'nin de ayrı bir STA imzalaması gerekeceğini ifade ediyor. Zeytinoğlu, bu konuda şöyle konuşuyor: "Anlaşmasız Brexit durumunda, İngiltere ile AB arasındaki ilişkilerin yeni bir anlaşmaya bağlanmaması Türkiye'nin de İngiltere ile ilişkilerini belirsizliğe sürükler. Temennimiz her iki taraf için kaybet-kaybet sonucunu doğuracak bir ihtimalin önlenmesi ve AB ve İngiltere arasında ayrılma anlaşması ve sonrasında yeni ilişkiyi belirleyecek olan anlaşmanın hızla sonuçlandırılmasıdır."

Türkiye'nin İngiltere'ye en büyük ihracat kalemini otomotiv oluşturuyor. Birleşik Krallık'a otomotiv ihracatı 2018'de 3 milyar dolara dayandı. 2019 Ocak-Mart döneminde ise ihracat geçen yılın aynı dönemiyle hemen hemen benzer rakamlarda gerçekleşti ve 749 milyon dolar oldu. Bu dönemde Birleşik Krallık'a yönelik yan sanayi ihracatı yüzde 22 ve binek otomobiller ihracatı yüzde 4 artarken, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı yüzde 11 geriledi. Dolayısıyla Brexit sürecinin uzaması geleceğe yönelik belirsizlikleri artırmış olsa da kısa vadeli kazanımlar sektör açısından sevindirici olarak değerlendiriliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster