Ana SayfaOtomotivOtomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!---

Otomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!

1 / 5
Otomotiv ve tekstilde 'Brexit' endişesi!
29 Nisan 2019 - 14:36 www.finansgundem.com

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına verilen isim olan 'Brexit' süreci, Avrupa ve küresel ekonomi açısından olduğu kadar Türkiye açısından da önemini koruyor. Son olarak ayrılma tarihi 31 Ekim 2019'a ertelendi, iki tarafın da "anlaşmasız Brexit" olasılığını azaltmak için çalıştığı belirtilirken, diğer çözümlerin sonuç vermemesi ve İngiltere'nin AB'den anlaşma sağlanmadan ayrılması durumunda Türkiye bundan en çok etkilenen ülkelerden biri olacak.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AB ile gümrük birliği içinde olan bir ülke olarak Türkiye açısından anlaşmasız Brexit'in son derecede olumsuz olacağını dile getiriyor. Zeytinoğlu, "İngiltere'nin AB ile arasındaki yeni ilişkinin netleşmesini beklemek durumundayız. Ancak ondan sonra Türkiye de İngiltere ile ayrı bir ticaret anlaşması yapabilir" diyor. Halen Ticaret Bakanlığı ile İngiltere yetkilileri arasında bir çalışma grubu kapsamında görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Zeytinoğlu, "Türkiye için en iyi senaryo, İngiltere'nin AB ile Gümrük Birliği'ne devam etmesi. Böyle bir durumda Türkiye de ilişkilerini Gümrük Birliği üzerinden sürdürebilir" diye konuşuyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster