Ana SayfaLeasing-FaktoringOsman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar---

Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar

1 / 7
Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar
04 Mart 2015 - 09:47 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

2014’ü yüzde 7’lik bir artışla 270 milyon dolarlık işlem hacmi ile kapatan Vakıf Leasing, dev sektörün önemli oyuncularından biri. Yüzde 4 oranını yakalayan Pazar payını yükseltmek , rekabeti yüksek, hareketli bir ortamda Şirket gelişimini artırmak 2015’in başlıca hedefleri.

Başarılarla dolu 26 yılı geride bırakan Vakıf Leasing’in kaptan köşkünde oturan Osman Zeki Özger,  sektörün tecrübeli ve usta bir ismi.

“İşlem hacmimiz açısından geçen yıla oranla olumlu etki yaratmıştır” sözleriyle “Sat ve Geri Kirala” enstrümanına dikkat çeken Özger, Vakıf Leasing olarak özellikle gayrimenkul, iş ve inşaat makinelerinde yoğunlaşacaklarını söylüyor.

Vakıf Leasing Genel Müdürü Osman Zeki Özger, ‘finans’ hassasiyetini “Sektördeki işlem artışı beklentisine karşın, Türkiye’de penetrasyon oranı (özel sektör yatırımlarının leasing yöntemi ile finanse edilme oranı) halen Avrupa Birliği ortalamalarının altındadır” sözleriyle paylaşırken, mesajını da veriyor: “Bu da sektörün büyüme potansiyelinin olduğunu göstermektedir.”

Peki bu büyümenin destekçisi nedir?

Yapısal düzenlemeler mi? Yeni ve güçlü ürünler mi? Kaynak sorununun çözümü mü?

Bu üç ana noktada da görüşlerini dile getiren Vakıf Leasing Genel Müdürü Osman Zeki Özger, özellikle “Hedef müşteri kitlemiz” dediği KOBİ’lere ulaşımda ayaklarına pranga olan bir uygulamadan dert yanıyor:

“Bankalar yurt dışından sağladıkları kaynaklar için KDDF yükümlüğüne tabi değilken, leasing ve faktoring şirketlerinin bu yükümlülüğe tabi olmaları kaynak maliyeti açısından bankalardan bir adım geride koşmamıza neden oluyor. Bankaların kendi aralarındaki işlemlerde BSMV yükümlüğü yüzde 1 iken, bizim bankalardan kullandığımız krediler için yüzde 5 BSMV’ye tabi olmamız maliyetlerimizi arttırıyor. KOBİ’leri daha çok destekleyebilmemiz için ek maliyet unsurları getiren bu kalemlerin kaldırılması gerekiyor.”

Vakıf Leasing Genel Müdürlüğü’ndeki makamında buluştuğumuz Osman Zeki Özger, Finansgundem.com’a, Şirketini, sektörü anlattı, gündem yaratacak açıklamalar yaptı…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster