Ana SayfaRöportajlarOctet’in büyük hedefi ihracatçı KOBİ’lere kredi---

Octet’in büyük hedefi ihracatçı KOBİ’lere kredi

4 / 7
Octet’in büyük hedefi ihracatçı KOBİ’lere kredi
05 Kasım 2018 - 09:33 www.finansgundem.com

“TÜRK BANKACILIĞININ TİCARİ KARTLARA GEÇİŞ ÖRNEĞİ: İŞ BANKASI’NIN ÇIKARDIĞI CO-BRANDED OCTET KART”

-Türk bankalarıyla çalışıyor musunuz? Varsa hangi bankalar?

Dr. Selim Seval: Biz bankalara diyoruz ki; Bizim KOBİ’lerin güvenli işlem yapabilecekleri bir platformumuz var. Bu platforma işletmeler alıcı veya satıcı olarak üye oluyorlar. Tabi üye olanların kredi geçmişi ve geçmiş performansına çok dikkat ediyoruz. Aradaki ticaretin gerçek bir ticari işlem olduğunu teşvik edebiliyoruz. Bankalara diyoruz ki, gönlün müsterih olsun bu kredi batar mı diye endişe etme çünkü bu kredi kartı nerede kullanılacaksa ben platform olarak işlemi, siparişi ve faturasını görüyorum. Senin kredi olarak verdiğin para kredinin muhatabının cebine gitmiyor, parayı ben alıyorum, gerekli kontrolleri yapıp parayı satıcıya ben ödüyorum. Dolayısıyla bankanın bu kredi kartına vermiş olduğu kredi limitinin batma olasılığı çok düşük.

Biz Türkiye’de hemen hemen bütün bankalarla görüşüyoruz. Şu anda kredi kartıyla çalıştığımız için Türkiye’deki bütün kredi kartı markalarını platform üzerinde kabul edebiliyoruz. İlgili mevzuat çerçevesinde bu kredi kartları ait oldukları bankalar tarafından portal üzerinde taksitlendirilebiliyor.

İş Bankası’nın çıkardığı co-branded Octet Kart, portal üzerinde +2 taksit gibi olanaklar sunabiliyor. İşte bu Türk bankacılığının ticari kartlara geçiş örneklerinden bir tanesidir diyebiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster