Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?---

Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?

5 / 10
Faktoring sektörü 2017'de ne bekliyor?
13 Aralık 2016 - 08:45 www.finansgundem.com

POTANSİYEL YÜKSEK

Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki faktoring sektörünün ekonomideki penetrasyonunun yüzde 10-12'lerin üzerinde olduğunu söylüyor. Türkiye'de ise bu oranın yüzde 6'lar seviyesinde olduğunu kaydeden Çöteli, bunun da Türkiye'de faktoring sektörünün önünün oldukça açık olduğunu gösterdiğini ifade ediyor.  

Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik büyümesini teşvik etmek için Türk iş dünyasının karşılaştığı zorlukların tespiti ve çözümüne yönelik adımların atılmasını olumlu bulan Deniz Faktoring Genel Müdürü Alper Tunga Emecan, "Özellikle KOBİ'lerin büyümesinin teşvik edilmesi, finansmana ulaşımının kolaylaştırılması ve desteklenmesi gibi konuların hızlandığını görüyoruz" diyor.  

2017'de yüzde 10-15 büyüme bekleyen Garanti Faktoring Genel Müdürü Hulki Kara, diğer kredi kuruluşları ile kıyaslandığında sektörün üzerindeki mali yüklerin hafifletilmesine dikkat çekiyor. Özellikle KOBİ segmentine hizmet veren faktoring sektörünün maliyet avantajı sağlayacağını ve bunu da ek iş hacmi olarak döndüreceğini söyleyen Kara, "Bunun yanında Finansal Kurumlar Birliği tarafından yürütülen 'Tedarikçi Zinciri Finansmanı' projesinin sonuçlanması ile birlikte pozitif katkı yapmasını bekliyoruz" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster