Ana SayfaRöportajlarNafiz Karadere’den bomba açıklamalar---

Nafiz Karadere’den bomba açıklamalar

10 / 11
Nafiz Karadere’den bomba açıklamalar
09 Şubat 2015 - 08:42 www.finansgundem.com

“BİRKAÇ İLDE ÇOK ÖNEMLİ İŞLER OLDU”

-Gidip de KOBİ’lerin kaderini değiştirdiğiniz bir il var mı?

Nafiz Karadere: Bu çok güzel bir soru. Kader değiştirmek çok iddialı bir laf… Onun için orada biz yerimizi biliriz ve haddimizi aşmayız. Ama şunu söyleyeyim; birkaç ilde çok önemli işler oldu. Birincisi Mersin’deki Anadolu Sohbetlerimizde, biz Mersin’in en önemli konusunun lojistik olduğunu biliyorduk. Onun için biz oraya lojistik konusunda uzmanımızı götürdük. Sayın Mersin Valisi de oradaydı ve konuyu dinledikten sonra ayağa kalktı dedi ki, “Ben dedi size danışmanlık teklif ediyorum, bu ilin lojistik master planını yapmaya talibim” dedi ve bizim konuşmacımızı danışman aldı. Sonrasında da Mersin lojistik planı yapıldı. Sonra Samsun ilinin lojistik master planının yapılmasına da ön ayak oldu.

Yine Antakya’dayken o dönemin Valisi ki orada da turizm konuşuyorduk. Antakya niye markalaşmıyor? Dünyada kaç tane şehir sayabilirsin ki bütün dünya medeniyetlerinin merkezidir ve aynı zamanda hem Sinagog, hem Ortodoks, hem Protestan, hem Katolik kilisesi ve cami yan yanadır. Aynı anda hem çan sesleri hem ezan sesleri birbirine karışır. Niye burası bir turizm kültür kenti olamaz? Bunları konuştuk. Sayın Vali, bizim oraya turizmle ilgili getirdiğimiz konuşmacımıza danışmanlık teklif etti ve Antakya’da bir turizm seferberliği başlattı.

Bingöl’ün tarihinde bir ceviz cennetti olduğunu bilir miydiniz?. Hala bugün araştırmalarda 300-400 yaşında ceviz ağaçları var. Çünkü ceviz çok uzun yaşayan bir ağaç. Bingöl’e bir itici güç lazımdı. Hakikaten ceviz çok önemli ve gelir getiren bir ürün. Sonuç olarak bizde orada bize gelen bir öneri üzerine Garanti Bankası olarak 500 ceviz ağacı fidanı dikerek bu seferberliğin başlamasına ön ayak olduk. İnşallah arkası gelecek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster