Ana SayfaAraştırmaMüthiş teklif şok yanıt---

Müthiş teklif şok yanıt

4 / 5
Müthiş teklif şok yanıt
22 Mayıs 2013 - 08:39 www.finansgundem.com

ULUSLARARASI STANDARTLARIN OLUŞUM SÜRECİ

Öncelik Madde 12: Sistemik riskin tespiti ve önlenmesi ile finansal sektör düzenleyici ve denetleyici otoriteleri arasındaki yatay koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla mevcut sistemik risk komitesinin görev ve fonksiyonları güçlendirilecektir.

Öncelik Madde 13: Başta AB Müktesebatı olmak üzere diğer uluslararası gelişmeler de dikkate alınarak yapılacak değerlendirmeler neticesinde, orta ve uzun vadede, düzenleyici ve denetleyici otoritelerin kurumsal yapılanmasına ilişkin gerekli önlemler alınacaktır.

Öncelik Madde 14: Uluslararası standartların oluşum süreci yakından takip edilerek, bu standartlara uyum düzeyi belirli aralıklarla gözden geçirilecektir.

Görüşümüz: 12-13-14. maddeleri beraberce ele aldığımızda, finansal sektörde düzenleyici denetleyici otoriteler arasında uyumlu bir koordinasyon ve işbirliği olduğunu; ülkemizin 2008 yılı sonrası yaşanan küresel oynaklık ve sorunlu süreçte, finansal istikrarımızın bozulmamasından da algılayabiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman22 Mayıs 2013 23:16

    son 3 yılda arzlarla yeterince soyamadılar milleti anlaşılan.

  • Özgür UYSAL22 Mayıs 2013 09:13

    Mevcut Borsa şirketlerinin halka açıklık oranlarının artırılmasına ilişkin olarakta kurumlar vergisi teşviğinin getirilmesi de Borsa İstanbul'un likidite ve işlem hacminin büyümesine olumlu etki yapacaktır

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster