Ana SayfaMakro EkonomiKüresel büyümede sancılı kesintiler---

Küresel büyümede sancılı kesintiler

7 / 7
Küresel büyümede sancılı kesintiler
24 Ekim 2014 - 15:35 www.finansgundem.com

GEÇMİŞTEN GELECEĞE BAKIŞ

Dünya 1964'ten beri pek çok büyük değişime sahne oldu. Nefes kesen teknolojik gelişmelere paralel yaşanan uluslararası entegrasyon, dünyayı kelimenin tam anlamıyla küresel bir köye dönüştürdü. İki kutuplu dünyadan, yükselen piyasa ekonomileri sayesinde çok kutuplu küresel ekonomiye geçiş yapıldı. Dünyanın birçok yerinde yasam standartları hızla yükseldi. Fakat hala finansal krizlere daha iyi cevap verecek makroekonomik ve finansal politikaların yanı sıra, yoksulluk ve eşitsizlik sorunlarıyla baş edecek mücadele yollarına ihtiyacımız var.

Son küresel ekonomik krizin ertesinde dünyanın ekonomik geleceği ile ilgili pek çok fikir beyan ediliyor. Bazıları gelişmiş ülkelerin yetersiz ekonomik politikalar neticesinde durağan bir periyoda sürükleneceğini savunurken, diğerleri ise bugünün inovasyonlarının geçmişteki buluşların çok gerisinde kaldığına vurgu yaparak, geçmişte yaşanan hızlı ekonomik büyümenin artık bir hayal olacağını düşünmekte. Daha olumlu bir diğer görüşe göre ise, dünya ekonomisi önümüzdeki yıllarda hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilecek güçlü bir potansiyele sahip. Bu beklenti, inovasyonlar, doğru politikalar ve de dinamik yükselen piyasa ekonomilerinin sayesinde dünyanın bu potansiyeli ortaya çıkarabilmesiyle gerçekleşecektir.

Geçtiğimiz yarım asırda yaşanan gelişmeleri hiç kimse doğru bir şekilde öngöremedi. Aynı şekilde, önümüzdeki elli yılda ne olacağı doğru bir şekilde tahmin edilemez. Fakat, bir tahmin her zaman doğru olacak: akrep yelkovanı kovaladıkça, dünya ekonomisinin değişimi devam edecek!

(KURUMSAL YATIRIMCI DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster