Ana SayfaMakro EkonomiKüresel büyümede sancılı kesintiler---

Küresel büyümede sancılı kesintiler

2 / 7
Küresel büyümede sancılı kesintiler
24 Ekim 2014 - 15:35 www.finansgundem.com

YENİ TEKNOLOJİLER

Eğer bu yazıyı 1964 yılında yazıyor olsaydık, bilgisayar yerine daktilo kullanacak, araştırmamız için de dergi ve kitapların basılı kopyalarından yararlanacaktık. Kullandığımız istatistikleri bir araya getirmek ve grafik üzerinde göstermek için haftalarca uğraşmamız gerekecekti. Şu an okuduğunuz derginin kopyalarını da sizlere ulaştırmak yine haftalarca sürebilirdi.
Teknolojik gelişmeler sayesinde bugün, bilgi kaynaklarına anında ulaşabiliyor, yeni edindiğimiz bilgileri de dünyanın geri kalanıyla saniyeler içinde paylaşabiliyoruz. İletişim -.e ulaşım teknolojilerindeki hızlı dönüşüm pek çok farklı alanda inovasyonlara yol açarak çalışma sistemimizde kökten değişikliklere neden oldu, üretkenliği arttırdı ve Je uluslararası ticaret ve finans alanlarındaki bağlantıları kuvvetlendirdi.
Bilgisayar ve mobil haberleşme teknolojilerindeki gelişmeler iletişim sektöründe devrim niteliğinde değişikliklere yol açtı. 1965 yılında ticari başarı sağladığı düşünülen, ancak toplama ve çarpma gibi basit işlemleri yapabilen bir bilgisayarın enflasyondan arındırılmış fiyatı 135,470 dolardı. Bugün ise kapasitesi geçmişteki bu bilgisayarın kapasitesinden milyonlarca kez yüksek olan bir akıllı telefonun fiyatı 600 doların altında.

Internet, hayatımıza girdiği 1991 yılından bu yana, iletişimi farklı bir boyuta taşıdı. Internet kullanımındaki hızlı artış ve mobil iletişimin ucuz ve erişilebilir olması insanları, şirketleri ve hatta ülkeleri birbirine yakınlaştırdı. 1980 yılında, her bir milyon insana ancak beş cep telefonu aboneliği düşerken, bugün bu rakam dokuz yüz binlerin üzerine çıkmış durumda. Bu hızlı gelişmeler pek tabi ki eski iletişim yollarını da ortadan kaldırmakta. Örneğin sabit hat aboneliği sayısında dünya genelinde son on yılda a değer bir gerileme yaşandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster