Ana SayfaMakro EkonomiKüresel büyümede sancılı kesintiler---

Küresel büyümede sancılı kesintiler

1 / 7
Küresel büyümede sancılı kesintiler
24 Ekim 2014 - 15:35 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz 50 yıl içinde küresel ekonomi ortalama yılda yüzde dört civarında büyümüş olsa da, bu büyüme kesintisiz olmadı.

DÜNYA BANKASI DİREKTÖRÜ M.AYHAN KÖSE – ULUSLARARASI PARA FONU ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EZGİ. Ö. ÖZTÜRK

1964, küresel ekonominin ikinci dünya savaşından sonra en hızlı büyüdüğü yıllardan biri olarak tarihte yerini aldı. İkinci dünya savaşının ardından, 1950li yıllarda gerçekleşen yeniden yapılandırma çabaları sonucu, Avrupa ve Asya güçlü bir şekilde büyümekte; 1960'larda dünya ekonomisinin üçte birini oluşturan Amerikan ekonomisi o zamana kadar olan en uzun ekonomik genişleme periyodunu yaşamaktaydı.

Dünya ekonomisi son yarım yüzyılda, 1960'ların başında hayali bile zor olan değişikliklere tanık oldu. Kronik kalkınma sorunları yaşayan bazı düşük gelirli ülkeler hızla gelişerek küresel büyümeye en çok katkı yapan oyuncular oldular. Bilim ve teknolojideki ilerlemeler ve hızlı küreselleşme dünya ekonomik düzeninde yapısal değişiklikle re yol açtı. Peki, dünya ekonomisi 1964'ten bu yana nasıl değişti? Bu soruyu, son elli yıldaki büyük değişiklikleri özetleyerek cevaplamaya çalıştık.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster