Ana SayfaAraştırmaKredi artış hızı 7 ayın zirvesinde---

Kredi artış hızı 7 ayın zirvesinde

4 / 4
Kredi artış hızı 7 ayın zirvesinde
05 Mart 2013 - 13:32 www.finansgundem.com

Odeabank Ekonomik Araştırma Müdürü Sözer
Artış hızı devam ederse BDDK önlem alabilir

Odeabank Ekonomik Araştırma Müdürü Sözer, son verilere göre, kredilerdeki artışın kredi kartları ve ticari krediler öncülüğünde arttığına dikkati çekerek, "Her ne kadar tüketici kredileri de artış patikasında olsa da, halihazırda endişe edilecek bir durum olmadığını düşünüyorum" dedi.
Mevcut durumda kredilerdeki artışın sadece tüketimden kaynaklanmıyorsa da, önümüzdeki dönemde böyle bir risk gerçekleşmesi durumunda BDDK'nın tüketici kredilerindeki karşılıkları Haziran 2011'de olduğu gibi artırabileceğini belirten Sözer, böyle bir önlemin, tüketici kredilerinin arz yönlü politikalarla hız kesmesine yol açacağını ifade etti.
Sözer, tüketici kredilerinin belirgin bir şekilde ticari kredilerden fazla artması veya tüketici kredilerinin artış hızının devam etmesi durumunda BDDK'nın önlem alabileceğini belirtti.
BDDK 2011 yılında ne yapmıştı?
BDDK 2011 yılı Haziran ayında yaptığı düzenleme ile tüketici kredilerinin toplam kredilerinin yüzde 20'sini aşan bankalar ile, donuk tüketici kredilerinin payı toplam tüketici kredilerinin içinde payı yüzde 8'i aşan bankaların, birinci gruptaki tüketici kredileri için karşılık oranı yüzde 1'den yüzde 4'e, ikinci gruptaki tüketici kredileri için karşılık oranı yüzde 8'e çıkarmış, Ayrıca, 24 aya kadar olan tüketici kredileri ve 24 aydan uzun süreli olan tüketici kredilerinin sermaye yeterliliği içindeki paylarını artırmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster