Ana SayfaAraştırmaKredi artış hızı 7 ayın zirvesinde---

Kredi artış hızı 7 ayın zirvesinde

1 / 4
Kredi artış hızı 7 ayın zirvesinde
05 Mart 2013 - 13:32 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre 22 Şubat haftasında kredilerin artış hızı yüzde 19,3 ile son yedi ayın en yükseğinde bulunuyor.
Tüketici kredilerindeki yıllık artış (kredi kartı hariç) yüzde 18 seviyesinde. Bu oran 2012 yıl sonu yüzde 15 seviyesindeydi. 13 haftalık ortalamalara bakıldığında tüketici kredi artışı (kredi kartı hariç) yüzde 23,3 düzeyinde bulunurken konut kredilerindeki artış yüzde 27, ihtiyaç-diğer kredilerdeki artış ise yüzde 22'ye ulaştı.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nda (SETA) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Banka kredileri sadece tüketime yönelik şekilde artıyorsa biz bundan endişe duyarız. Bu tür kredilerin ölçülü artması için özel çaba içerisindeyiz" demişti.
Son verilere göre kredilerdeki artışın kredi kartları ve ticari krediler öncülüğünde arttığını belirten analistler, tüketici kredilerinin artış patikasında olduğunu fakat hali hazırda endişe edilecek bir durum olmadığını belirtiyor.
Analistler tüketici kredilerinin belirgin bir şekilde ticari kredilerden fazla artmaya başlaması veya tüketici kredilerindeki artış hızının devam etmesi durumunda BDDK'nın Haziran 2011'deki gibi tüketici kredilerindeki karşılıkları artırabileceğini ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster