Ana SayfaRöportajlarKonut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin---

Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin

8 / 10
Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin
23 Şubat 2018 - 09:26 www.finansgundem.com

 “KENTİNE GÖRE BAŞKA BİR FİYATLAMA YAPILABİLİR”

-Vatandaşları tasarrufa ve konut edinmeye yöneltmek için uygulamaya konan ‘konut hesabı’ hakkında ne düşünüyorsunuz? Vatandaşın ilgisi nasıl? Daha iyi hale getirmek için nasıl bir cazibe yaratılmalı sizce?

Makbule Yönel Maya: Konut hesabı ilk açıklandığında 10 bin TL’ydi, şimdi 20 bin TL oldu. Şimdi 20 bin lira motivasyon yaratacak bir miktar mı? Şimdi İstanbul’daki ortalama konut fiyatını düşündüğünüzde en kötü konutu 400 binler seviyesinde alabilirsiniz ki merkezi yerleri söylemiyorum. Şimdi 400 bin liralık bir konutta 20 bin TL teşvik biraz zor yönetilebilir. Üstelik üç yıl hesapta tutmanız ve o paraya dokunmamanız gerekiyor. Ama tasarrufa yönlendirmek adına çok olumlu bir adım. Ama rakamsal olarak bu teşvik her kentimizi aynı ölçüde etkilemiyor. Çünkü Nevşehir’den konut alacakla İstanbul’dan konut alacak aynı skalada değil maalesef. Belki burada kentine göre başka bir fiyatlama yapılabilir ve insanlar için daha cazip hale getirilebilir.

-Yatırım enstrümanları içinde konut kaçıncı sırada?

Makbule Yönel Maya: 2014 yılından önce ilk sıralarda emlak en cazip yatırım aracıydı diyebiliriz. Sonra yavaş yavaş cazibesini yitirdi. 2017 itibarıyla sorarsınız sanki mevduat faizleri tarafına kaydı. Onun akabinde döviz geliyor. Hatta altın üçüncü sırada yer almaya başladı diyebiliriz. O yüzden gayrimenkul yatırımı arka sıralara geriledi ve yatırımcılar daha temkinli davranmaya başladılar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster