Ana SayfaRöportajlarKGF’nin patronu Kurnaz konuştu---

KGF’nin patronu Kurnaz konuştu

6 / 8
KGF’nin patronu Kurnaz konuştu
30 Ocak 2015 - 08:37 www.finansgundem.com

KGF’YE 2015’TE DAHA ÇOK ROL DÜŞECEKTİR                                                                                                                           

-KOBİ piyasası ve sektör analizleri yapıyorsunuz, 2015 için öngörüleriniz nedir? Türk KOBİ’lerinin gelişimini nasıl görüyorsunuz?

-Küçük ve orta ölçekli işletmeler 2015 yılında da makro ekonomik göstergeleri sırtlamayı sürdüreceklerdir. KOBİ’leri sadece kendi içlerinde de değerlendirmemek lazım. KOBİ’ler yan ya da alt sanayi olmak özellikleri ile büyük işletmelerin verimliliklerini ve şu veya bu şekilde entegrasyon maliyetlerini de olumlu yönde etkileyen aktörler olarak dışsal faydaları ile de ekonomik fayda sağlamaktadırlar.

Dünyada henüz 2008 krizinin etkilerini atlatabilmiş değildir. Hala Avrupa ülkeleri yaralarını sarabilmiş değildir. Küresel ekonomiye dahil olmuş her ulusal ekonomiler bileşik kaplar içinde faiz oranlarına bakarak para hareketlerini ekonominin ihtiyacına göre dengeleme gayreti içindeler. Ülkelerin büyüme hedeflerini artık sadece iç dinamikler tayin etmiyor. Bugüne kadar basiretli bir yönetimle sürdürülen makro politikalardan pek sapma olmadan aynı şekilde sürdürüleceği 2015 yılı bütçe ve ekonomik programdan da anlaşılıyor.   Ekonomimiz üzerinde 2015‘e  tehdit unsuru  büyük ölçüde seçimlerin sonuçlarına göre ortaya çıkacak değişkenlere bağlı. Fakat 2015’te de işsizlik oranı tehdit olmayı sürdürecektir. Bu  problemi çözmek  ve bu tehdidi aşmanın araçları ve yolunu bulmak için girişimcilik  dolayısıyla KOBİ’leri  destekler şekilde kredi kanallarını açık tutmak önemli olduğundan  KGF’ye 2015’te daha çok rol düşecektir.  Her bir yeni KOBİ 5 istihdam ilkesi ile 2015 yılında girişimciliği destekler kefalet politikasına ağırlık vermeyi ve iş ortağı olduğumuz girişimciliği destekleyen bankalar ile bu konuda  neler yapabiliriz üzerinde yeniden görüşmeyi planladık.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster