Ana SayfaRöportajlarKGF’nin patronu Kurnaz konuştu---

KGF’nin patronu Kurnaz konuştu

3 / 8
KGF’nin patronu Kurnaz konuştu
30 Ocak 2015 - 08:37 www.finansgundem.com

BANKALARIMIZ KOBİ BANKACILIĞINDA KGF’NİN ROLÜNÜ BENİMSEDİ

-Bankalar size nasıl bakıyor? KGF’nin kar amacı var mı?

-Öncelikle belirtmeliyim ki; kredi garanti fonları dünyanın hiçbir ülkesinde kar amaçlı kurulan şirketler değildirler. Nitekim özel sermaye ile kurulan kredi garanti fonu hiç yoktur. Zira teminatsız oldukları için risk taşıyan işletmelere garantör olmaktadırlar. Bu nedenle öteki ülkelerdeki kredi garanti fonları kamu ile zarar paylaşımında karşılıklı çalışan kamu nitelikli kuruluşlardır. KGF’de ortaklarına kar dağıtmayan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Fakat KGF’yi öteki kredi garanti fonlarından ayıranda ortaklık yapısındaki farklılıktır. KGF sadece kamusal kaynaklar ile değil ortaklarından sağlanan kaynaklar ile de sermayesini oluşturan bir kuruluştur.

Ortakları arasında TOBB, KOSGEB, TESK, TOSYÖV, MEKSA ile aynı zamanda iş ortağımız olan 19 bankamızı da birlikte düşündüğümüzde ve belki de daha önemlisi Hükümetimizin Hazine Müsteşarlığımız üzerinden KGF’ye 1 milyar TL tutarında kaynak sağlamış olduğu düşünüldüğünde Bankalarımızın KGF’ye nasıl baktıkları da kolayca anlaşılmaktadır. Bankalarımız KOBİ bankacılığında KGF’nin rolünü ve önemini benimsemişlerdir. Bu hem ortaklıklarından hem de kuruluşumuz ile olan işlem hacimlerinden bellidir.

Bankalarımızın, KOBİ’lerin finansmana erişim sürecinde yaşadıkları sorunlara ve bu sorunları çözmeye yönelik girişimlere kayıtsız olmaları zaten beklenemezdi ve varlık nedeni KOBİ’ler olan KGF’ye ortak olmak konusunda hiç tereddüt etmemişlerdir.

-KGF tek bir merkezden mi yönetiliyor, şube ağı var mı? Varsa nerelerde?

-KGF, Ankara’da bulunan Genel Müdürlük ile birlikte 37 şubeli bir kuruluştur.  Şubelerimiz genelde kira maliyeti olmaması için bulundukları illerin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarında ya da bankalarımız da tahsis edilen bağımsız mekanlarda faaliyet göstermektedir. Şubelerimizin 1’i genel müdürlükte merkez şube olmak üzere Adana, Ankara (Ostim), Antalya, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa , Çorum , Denizli , Diyarbakır ,Erzurum , Eskişehir , Gaziantep , İstanbul (Salıpazarı) , İstanbul ( Kadıköy), İstanbul (İkitelli) ,İstanbul (Eminönü), İzmir , Kahramanmaraş , Kayseri , Karabük , Kocaeli , Gebze, Konya , Manisa , Malatya , Bodrum, Ordu , Sakarya , Samsun , Sivas , Çorlu, Trabzon, Van ve Ereğli gibi  mahallerde  hizmeti sürdürmektedirler. Bugün krediye erişim kanalları denilince ilk akla gelen banka şubeleridir. Dolayısıyla, KGF’ye erişim noktaları da KGF şubelerinden çok a kefalet verdiğimiz her bankanın şubeleridir. Bu şubeleri KGF’nin de birer şubeleri olarak görmek gerekir. Zira, KGF banka kredileri için kefalet başvurularını banka şubeleri üzerinden aldığı için KOBİ’lerin çalıştıkları bankaların şubelerine ihtiyaçlarını iletmeleri  yeterli olacaktır. Bu bakımdan KGF, KOBİ’lerin olduğu her yerde, ülkemizin en ücra noktalarında bile şubeleşmiştir. Buna karşın, KGF bankalarımız ile KOBİ’leri adreslerinde  çözüm  ortaklığı ile buluşturabilmek daha çok katkıda bulunabilmek için şubeleşme politikasını da KOBİ’lerin oldukları yerlere taşımayı sürdürmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster