Ana SayfaRöportajlarKGF’nin patronu Kurnaz konuştu---

KGF’nin patronu Kurnaz konuştu

2 / 8
KGF’nin patronu Kurnaz konuştu
30 Ocak 2015 - 08:37 www.finansgundem.com

KGF, KURUMSAL BİR KEFALET KURULUŞUDUR

-KGF, KOBİ’lere nasıl bir destek sağlıyor? Sistem nasıl işliyor? KOBİ’lere kendinizi nasıl tanıtıyorsunuz? İş ortaklarınız kimler?

-KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşudur.  KOBİ’lere doğrudan kredi sağlayan bir kuruluş değildir. Ancak, KOBİ’lerin bankalardan kredi kullanmalarını kolaylaştıran, kredi risklerine karşı bankalara KOBİ’ler için garanti vermek suretiyle doğrudan değilse de dolaylı yoldan kredi açan bir yapılanmadır.

Ayakta kalmak ve büyümek için pek çok sorunla mücadele etmek durumunda olan KOBİ’lerimizin performansını en çok etkileyen, onları en çok meşgul eden sorunların başında kullanmak istedikleri krediler için bankalara yeterli teminat oluşturacak  varlıklara sahip olmamalarıdır. Bu eksikliği KGF’nin kefaleti ile ikame etmektir amaçlanan. Fakat sanılmasın ki, bankalar için kredi değerliliği olmayan bir KOBİ’nin kredilendirilmesinde tek başına KGF’nin kefaleti yeterlidir. KOBİ’nin bankacılığın kredilendirme ilkelerine de sahip olması aranır. Kredilendirmenin teminat ilkesi KGF’nin kefaleti ile tamamlanır.

KGF’nin tanımı için herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. KOBİ’ler ile en çok birebir ilişki içinde olan Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Ticaret Borsaları, KOSGEB ve bankalar KGF’yi ve sistemin işleyiş biçimini yakından bilmektedirler. Bu kurum ve kuruluşların hemen hemen hepsi KOBİ’lerle yaptıkları toplantılarda KGF’den söz ettiklerini biliyoruz. Ayrıca, KGF olarak bizlerde Ticaret ve Sanayi Odaları ile bankalar ile KOBİ’leri kendilerine amaç edinmiş ki ortaklarımız arasında da olan TOSYÖV gibi sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde illerde, ilçelerde toplantılar düzenliyoruz, düzenlenen toplantılara katılıyoruz. Sadece 2014 yılında Sivas, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye, Elazığ dahil 23 ilde kendimizi anlatmak için toplantılara katıldık. Kaldı ki, bu sayıya bulundukları mahallerde yapılan toplantılara katılıp KGF’yi tanıtan şube yöneticilerimiz tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri dahil etmedim. Şube yöneticilerimiz ayrıca yörelerindeki yerel basın aracılığı ile de tanıtım faaliyetlerine süreklilik kazandırmış durumdalar. Zaman zaman ulusal basın üzerinden de KGF’yi anlatmaya çalışıyoruz.

Doğrusu, KGF’nin ortakları KGF’nin tanıtımı için de yeterlidir. Bugün KGF’nin ortakları arasında bulunan KOSGEB’in geri ödemeli desteklerine de kefalette bulunduğumuz düşünülürse KGF’nin KOBİ’ler tarafından yeterince tanınmadığı gibi bir argüman pek ileri sürülemez. Zira, başta Ticaret ve Sanayi Odaları olmak üzere KOSGEB’in web sitelerinde de KGF hakkında bilgiler mevcuttur.

İş ortaklarımız başta KGF’ye de ortak olan T.C.Ziraat Bankası A.Ş., T.Vakıflar Bankası T.A.O.,  T.Halk Bankası A.Ş., T.İş Bankası A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., T.Garanti Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Finansbank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Akbank T.A.Ş., HSBC Bank A.Ş., ING Bank A.Ş., Burgan Bank A.Ş., Asya Katılım Bankası A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (T.Eximbank) bankalarımız ile  KOSGEB, TÜBİTAK, TTGV ve bankalarımızın iştirakleri olan finansal kiralama şirketleridir. Bunun yanında KGF’ye ortak olmayan T.Kalkınma Bankası ile bizimle protokol imzalayan bankalara da kefalet veriyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster