Ana SayfaRöportajlarKGF’nin patronu Kurnaz konuştu---

KGF’nin patronu Kurnaz konuştu

1 / 8
KGF’nin patronu Kurnaz konuştu
30 Ocak 2015 - 08:37 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM

Kredi Garanti Fonu ya da daha çok bilinen ismiyle KGF, kelimenin tam anlamıyla bir KOBİ babası. Neden mi? Çok basit çünkü KGF, KOBİ’lerin bankalardan kredi kullanmalarını kolaylaştıran, kredi risklerine karşı bankalara KOBİ’ler için garanti vermek suretiyle doğrudan değilse de dolaylı yoldan kredi açan bir yapılanma.

Türk finans dünyasının temsilcisi 19 banka ile TOBB, KOSGEB, TESK, TOSYÖV ve Meksa’nın iş ortağı olduğu KGF’nin ‘kaptan köşkü’nde oturan Hikmet Kurnaz, “KGF’nin kefaleti ile kullandırılan kredi hacmi 7 milyar TL’ye yaklaştı. Ancak, kefalette bulunduğu kredi hacmi 9,5 milyar TL tutarında” dedi.

Kredi Garanti Fonu’nun KOBİ’lerin olduğu her yerde, Türkiye’nin en ücra noktalarında bile şubeleştiğini belirten Kurnaz, 2014 yılı sonu itibarıyla 13632 KOBİ’ye destek verdiklerini söyledi.

“Ayrı bir kredi kefalet  kuruluşları yasasının çıkarılması daha iyi olur” düşüncesini paylaşan, Avrupa ile birlikte önemli projeleri yürüttüklerini ifade eden KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, bu ortak adımların sonucunda Mikro KOBİ'leri, rekabeti ve girişimciliği desteklediklerini anlattı.

Deprem, sel gibi olağanüstü durumlarda ‘sosyal sorumluluk bilinci’ni asla unutmayan ve KOBİ’lere faaliyetlerini kesintisiz sürdürme şartlarını hazırlayan KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, Finansgundem.com’un sorularına çarpıcı yanıtlar verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster