Ana SayfaLeasing-FaktoringKarabiber: KGF ile anlaşma imzaladık---

Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık

5 / 7
Karabiber: KGF ile anlaşma imzaladık
20 Haziran 2017 - 11:08 www.finansgundem.com

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ANA FOKUSUMUZ DA DEĞİL”

-İnşaat sektörüyle, kentsel dönüşümle aranız nasıl?

Metin Karabiber: Kentsel dönüşüm ana fokusumuzda değil. Kentsel dönüşüme yönelik QNB Finansbank içinde ayrı bir uygulamamız var. Dolayısıyla daha çok o tür işleri bankada yapıyoruz. Gayrimenkul sektöründe bizim yaptığımız işler daha çok sat-geri kirala işleri. Örnek olarak çalıştığımız tekstil, metal, sağlık sektöründeki firmaların aktiflerine kayıtlı gayrimenkullerin yeniden finansmanını yapıyoruz.  

-Kötü geçen bir turizm sezonu, leasing sektörünü nasıl etkiledi? Yeni canlanmayla birlikte nasıl bir leasing sezonu bekliyorsunuz? 

Metin Karabiber: Turizmde yeni yatırım ve ilgi az. Biz yatırımı finanse ediyoruz ancak turizm yeni yatırımın olmadığı bir alan. Yeni yatırım olmadığı için özelikle turizme fokuslanmadık. Ama dediğim gibi sat-geri kirala yeni bir yatırım değil, turizm firmalarının aktiflerine kayıtlı gayrimenkullerin sat-geri kirala modeli ile yeniden finansmanlarını yapıyoruz 

-İş dünyasında uçak ve helikopter leasinginin payının yükseldiği konuşulur, siz buna katılıyor musunuz? Sizin bu tür leasingdeki payınız nedir? 

Metin Karabiber: Toplam finansal kiralama sektörünün içinde uçak ve helikopterin payı yüzde 1.7. Aslına bakarsanız çok da talep yok. Genelde çalıştığımız firmaların, hissedarlarından satın almak isteyenler oluyor. Ama bu da çok sıklıkla olan bir şey değil. Sonuç olarak Türkiye pazarında uçak ve helikopter leasinginin çok büyük bir iş hacmi yok. Bizim de bu alanda özel bir çalışmamız bulunmuyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster