Ana SayfaRöportajlarKadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor---

Kadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor

1 / 9
Kadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor
16 Mayıs 2014 - 09:31 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK - FINANSGUNDEM.COM/NİĞDE

28 buluşmada, 5 bini aşan girişimciyi ağırlamak dile kolay. Üstelik 27 kentte. Kadın girişimcileri destekleme yarışında liderlik bayrağını kimseye kaptırmaya niyeti olmayan Garanti Bankası ile Niğde'ye ayak bastığımız anda hayatın farklı, tatlı renkleriyle tanışıyoruz. Önce kentin güzelliği sizi selamlıyor. Niğdelilerin Milli Mücadele'deki yerini, Fransızlara karşı gösterdikleri kahramanlığı, Türkiye'nin en önemli dağcılık ve trekking merkezi Çamardı'nı hatırlıyoruz. Ne de olsa havası, suyu, toprağı tarih, turizm kokuyor... Sonra insanının sıcaklığı içinize işliyor. Akşam serinliğinin ürpertisi bile bu sıcaklıkla eriyor, gidiyor.

Büyük buluşmanın adresi Niğde Kültür Merkezi, tıklım tıklım dolu. Koltuklar kadınlara yetmiyor. Hepsi de girişimce ruhlu, hepsi de heyecanlı. Gözleri Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere'de, kulakları sözlerinde. Pür dikkat dinliyorlar. Zirve, Niğde Zirvesi'ne de ev sahipliği yapıyor. Vali'den Belediye Başkanına, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı'ndan Emniyet Müdürü'ne kent protokolü de tam kadro salonda, en önde. Herkes keyifli, huzurlu çünkü, anın, kadına verilen desteğin, ekonomiye büyük katkının mutluluğuna şahit oluyor.

"Kadın Girişimci Buluşmaları"nın mimarlarından Nafiz Karadere tüm konukları etkileyen bir konuşma yapıyor. Kadının Türk ekonomisindeki önemli rolünü, toplumsal uzlaşmadaki olmazsa olmaz yerini  dile getirirken, "Bankamızın sürdürebilirlik politikasının vazgeçilmez bir parçası haline gelen kadın girişimciliği konusunda derinleşmeye, bilgi birikimimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz" sözleriyle yürekleri fethediyor. Yani mesaj net, "Durmak yok, yola devam" diyor.

Alkışlarla süslenen cümlelerinin sonunda, akşamın başlangıcında Nafiz Karadere'yle başbaşa oturuyoruz. Bir grup İstanbullu gazeteci; bankacılık dünyasının usta ismini soru yağmuruna tutuyoruz. BDDK'nın önlemlerinin bireysel kredilere yansımasını, KOBİ kredilerinin büyüklüğünü, yatırımları, olası bir MB faiz indiriminin etkilerini, FED'i, dış piyasaları, kredi kartlarına taksit sınırlamasını, cari açığı ve sadece bugünün değil tüm günlerin, yarınların da konusu kadın girişimcileri ele alıyoruz. Onların sorunlarını, Garanti'nin adımlarını, beklentileri, hedefleri masaya yatırıyoruz. Ve ortaya çok konuşulacak bir Türkiye manzarası çıkıyor. İşte o sorular, işte Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karaderi'nin yanıtları...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster