Ana SayfaRöportajlarİTO Başkanı Avdagiç Finans Gündem’e konuştu---

İTO Başkanı Avdagiç Finans Gündem’e konuştu

3 / 8
İTO Başkanı Avdagiç Finans Gündem’e konuştu
13 Haziran 2018 - 09:25 www.finansgundem.com

“EKONOMİMİZE DUYDUĞUMUZ GÜVENİ REEL SEKTÖRÜMÜZE YANSITIYORUZ”

-İTO olarak küresel fuarlara katılımda doları 4 TL, euro’yu da 4.8 TL’den sabitlediniz, bundaki amacınız neydi? Bu karar İTO üyelerine nasıl bir katkı sağlayacak?

Şekib Avdagiç: Biz İstanbul Ticaret Odası olarak yılda 30 uluslararası fuarın milli katılımını organize ediyoruz. Bunun yanında potansiyel pazarlarda Türk Ürünleri Fuarları düzenliyoruz. Üyelerimiz bu organizasyonlara katılıyor, stant açıyorlar ve ürünlerini birebir tanıtabiliyorlar. Böylelikle her yıl binlerce üyemizin yurtdışı pazarlara açılmasına destek veriyoruz.

Yönetim Kurulumuzda aldığımız bir kararla firmalarımızın küresel fuarlara İTO ile katılımlarında dolar kurunu 4 liraya, Euro’yu da 4,8 liraya sabitledik.

Bu karar elbette Odamızın düzenlediği fuarlara katılan ihracatçımız için bir öngörü getirecek. Bir ay sonra katılacağı fuarda ne kadar ödeyeceğini bilerek, üretime daha fazla ağırlık verebilecek. Ancak bunun da ötesinde bu kararla esasen ekonomimize duyduğumuz güveni reel sektörümüze yansıtıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster