Ana SayfaGündemİşte GSYF hakkında her şey---

İşte GSYF hakkında her şey

8 / 11
İşte GSYF hakkında her şey
15 Ağustos 2017 - 14:07 www.finansgundem.com

7- Kurumlar Vergisi mükelleflerinin GSYF’den elde ettikleri kar payları ve satış kazançlarının vergilendirilmesi nasıl yapılır?

Türkiye’de Kurumlar vergisi mükellefi olan kurumların (Anonim ve limited şirketler) GSYF’lerden elde ettikleri kar payları iştirak kazancı istisnası kapsamındadır. Kar payı alan şirket bu gelir üzerinden kurumlar vergisi ödemez. (K.V.K. Md: 5/(1)-a-3) 

Türkiye’deki kurumların elde edeceği diğer gelir türü olan yatırım fonu katılma belgeleri satış kazançları kurum kazancı içinde %20 kurumlar vergisine tabi olacaktır.

Şirket tarafından katılma belgeleri satışı söz konusu olmadığı sürece, şirket muhasebesindeki değer artış veya azalışları kurumlar vergisi matrahının tespitinde ilave veya indirim kalemi olarak dikkate alınırr. Başka deyişle vergiye tabi olmaz. (Vergi Usul Kanunu, Md: 279)

Dar mükellef kurumlar (Yabancı ülkedeki şirketler) açısından ise Türkiye’de yıllık kurumlar vergisi beyan mecburiyeti bulunmamaktadır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster