Ana SayfaGündemİşte GSYF hakkında her şey---

İşte GSYF hakkında her şey

2 / 11
İşte GSYF hakkında her şey
15 Ağustos 2017 - 14:07 www.finansgundem.com

1- Girişim Sermayesi nedir ve Girişim Sermayesi Fonları (GSYF) hangi amaçla kurulurlar?

Girişim Sermayesi, büyüme potansiyeli barındıran veya büyüme evresindeki orta büyüklükteki şirketlere ortak olmak suretiyle finansman ve katma değer sağlayan teşebbüsü ifade eder. Sürdürülebilir ve yüksek büyüme potansiyeli olan sektörlerde, rekabet avantajına sahip şirketlerin Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projelerini gerçekleştirmeleri için sermaye katkısı ve yönetim bilgisi sağlamayı amaçlar. 

Özellikle yüksek büyüme potansiyeline sahip KOBİ'leri, sermaye ihtiyaçlarını karşılayarak gelişimleri süresince desteklemek, bu çerçevedeki girişimcilere büyüme finansmanı sağlamak ve yol haritalarını yapılandırmada kurumsallık, strateji belirlemek, iyi yönetim, etkinlik, verimlilik gibi ana eksenlerde iyileştirmeler sunmak ve tabii ki ortak olunan şirketlerin operasyonel performanslarını yukarı taşıyarak ve rekabetçi duruşlarını güçlendirmek suretiyle piyasa değerlerini artırmak esas amaç olmaktadır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster