Ana SayfaYaşam-Magazinİşte çikolatayı bekleyen tehlikeler---

İşte çikolatayı bekleyen tehlikeler

6 / 7
İşte çikolatayı bekleyen tehlikeler
28 Eylül 2018 - 11:01 www.finansgundem.com

Sürdürülebilir çikolata?

Rainforest Alliance, UTZ ve Fairtrade gibi büyük çikolata üreticileri sürdürülebilirlik sorununu temel alan girişimlere aktif katılım gösteriyor.

2017'de en fazla ciro yapan ABD merkezli Mars Wrigley Şekerlemeleri, ısıya dayanıklı kakao üretimi amacıyla 1 milyar dolar fon ayırdı. 2020'ye kadar tüm ürünlerinin yüzde 100 sürdürülebilir kakao tescilli olacağını açıkladı. Rakipleri Hershey's, Ferrero, Lindt ve Mondelez de açıklamalarıyla onu takip ettiler.

Bir başka çikolata üreticisi Milka ise kakao üreticilerini desteklemek amacıyla 2012'de başlatılan girişime en son katılanlar arasında.

Bu girişimler belli bir ilerleme sağlasa da kakao üreticilerinin karşı karşıya olduğu asıl sorunları, yoksulluğu çözmeye yetmeyeceği kabul ediliyor.

Örneğin Fildişi Sahili'nde tescilli bir kakao üreticisinin elde edeceği yıllık ek gelir artışı sadece 99-158 dolar; yani toplam yıllık gelirin yüzde 16'sı düzeyinde bir artış.

Ancak tescil herkese ulaşamıyor. Üreticilerin bundan yararlanması için kooperatif üyesi olması gerekiyor. Fildişi Sahili'nde bu oran sadece yüzde 30.

Bir diğer kriter ise üretim sürecinde çocuk emeği kullanılmaması. Bunu kontrol etmek ise neredeyse imkânsız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster