Ana SayfaYaşam-Magazinİşte çikolatayı bekleyen tehlikeler---

İşte çikolatayı bekleyen tehlikeler

1 / 7
İşte çikolatayı bekleyen tehlikeler
28 Eylül 2018 - 11:01 www.finansgundem.com

2050'lere geldiğimizde çikolata yiyebilecek miyiz? Büyük bir çikolata krizine doğru yol aldığımızı iddia eden haberlerin sayısı giderek artıyor.

Dünyada çikolata pazarı sürekli büyüyor. 2025 yılında bu pazarın 2015'teki seviyesini ikiye katlaması bekleniyor.

Çikolatanın antioksidan maddeler içerdiği için sağlığa yararlı olduğu, yaşlanmayı geciktirdiği, strese iyi geldiği, tansiyonu düzenlediği yönündeki inanç, tüketimi geliştiren baş etkenlerden biri.

Peki dünyada en fazla çikolata nerede tüketiliyor? Bugüne dek toplam çikolata üretiminin yarıdan fazlası Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'da tüketildi. 2017'de kişi başına 8 kg ile İsviçre en fazla çikolata tüketen ülke olmuştu.

Yeni pazarlar

Çikolatanın en büyük pazarı bugüne dek ekonomik olarak gelişkin ülkeler olmuştu. Ancak gelecekte potansiyel başka yerlerde görülüyor. Nüfusları bir milyarı aşan Çin ve Hindistan başta geliyor. Hızlı kentleşme ile büyüyen orta sınıfın tüketici alışkanlıkları da değişiyor, çikolata pazarı genişliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster