Ana SayfaRöportajlarİslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı---

İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı

6 / 6
İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı
16 Aralık 2014 - 07:12 www.finansgundem.com

İNGİLTERE CAZİBE MERKEZİ ÇÜNKÜ ÇOK BÜYÜK FİNANS MERKEZLERİ VAR

-S&P’nin bir raporuna göre İslami finans konusunda en başarılı ülkeler Körfez ülkeleri, Malezya ve İngiltere. Bu ülkeleri böylesine başarılı kılan öne çıkaran unsurlar neler?

Natalie schoon: Çünkü çok paraları var… (gülüyor) Gerçek ve doğru olan şu, Arap Körfezi ülkelerinin ve İngiltere'nin neden başarılı olduğuna bakarsak ilk olarak sektörü mümkün olduğunca standartlaştırmış durumdalar. Bu noktada İngiltere ise ayrı bir konu çünkü onların çok büyük finans merkezleri var ve bu merkezler her tür yatırım açısından olduğu kadar İslami finans açısından da bir cazibe merkezi.

Körfez ülkeleri İslami finans kuruluşlarına likidite sağlama konusunda ciddi gelişmeler elde ettiler.  Böylece bankalar likidite ihtiyaçları için gecelik borçlanmaya ihtiyaç duymuyorlar. Piyasaya yönelik düzenlemeleri var. Bu bankaların çeşitli alanlarda yatırım yapmasına izin veriliyor. Bankalara yönelik düzenlemeler ve süpervizörlük mekanizması uygun bir şekilde çalışıyor.

-Türkiye için önümüzdeki 10 yıla dair beklentileriniz neler?

Natalie Schoon:  Wooov! Bu çok zor bir soru çünkü, hangi ülkeye gitsem hepsinin benden duymak istedikleri aynı şey. Hepsi kendilerine en büyük ve en iyi fırsata sahip olduklarını söylemem istiyor.
Dürüst olmak gerekirse, Türkiye eğer kartlarını doğru oynayabilirse, ahlaki değerlere daha fazla odaklanırsa, coğrafi konumu da dikkate alındığında Türkiye'nin büyük bir oyunca haline gelme şansı çok yüksek. Ancak dediğim gibi bunun için yerine getirilmesi gereken pek çok önkoşul var.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster