Ana SayfaRöportajlarİslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı---

İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı

5 / 6
İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı
16 Aralık 2014 - 07:12 www.finansgundem.com

İSLAMİ FİNANSAL ÜRÜNLER YEREL KOŞULLARA GÖRE BELİRLENMELİ

-Dünya genelinde İslami finans sektöründe en yaygın olarak kullanılan araçlar neler? Türkiye'de bu araçların hangisi kullanılır?

 Natalie schoon: En çok bilinen araçların başında Murabaha geliyor. Herkes Murabaha’yı biliyor ve kullanıyor. Murabaha sistemi sizin alacağınız bir ürünü bankanın alıp size karla satması. Diğer bir yol SUKUK yani kira sertifikaları ki bu da Türkiye'de iyi biliniyor. Üçüncü araç Tebaruk. Sonra, Müdaraba ve Müşareke yani bir çeşit ortaklık sayılabilir. Bir diğer popüler İslami finans aracı da İcara yani leasing'in İslami finanstaki karşılığı. İkisinin şartları birbirine çok benzer durumda bu nedenle uygulaması yaygın ve kolay.

Ancak bu araçların içinde yerel piyasa için en önemli, gerekli olanın yerel koşullara göre belirlenmesi gerekiyor. Proje finansmanı üzerinde de durulmalı. Yani Türkiye özelinde bakıldığında yukarıda sayılan araçların ve dile getirilmeyen diğer İslami finans araçlarının hangisinin uygun olduğuna bakılmalı. Burada bir de yerel düzenlemeler konusu ve bu ortamda amaca en uygun çözümün ne olduğuna karar verilmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster