Ana SayfaRöportajlarİslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı---

İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı

4 / 6
İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı
16 Aralık 2014 - 07:12 www.finansgundem.com

BİR İNSANIN EKONOMİ VE FİNANSI BİLMESİ, BİR DE ETİK DEĞERLERE SAHİP OLMASI YETERLİ

-İslami finans alanında faaliyet gösteren kuruluşlarda çalışanların ne gibi özellikleri olması gerekiyor? Yani normal bankalarda çalışanların ötesinde ne gibi vasıflara ihtiyaç duyuluyor?

Natalie Schoon: Burada bence en önemli şey çalışanların belirlenmiş prensiplere göre oyunu yürütebilecek olması. Örneğin adil davranmak, eşitlikçi olmak, açıklık, şeffaflık, dürüstlük gibi vasıflara sahip olmak. Bunlar çok önemli çünkü bazı insanlar gelip bana, "Ben Müslümanım, İslami finans sektöründe çalışabilir miyim?" diye soruyor. Burada önemli olan Müslüman olup olmamaları değil, hatta İslami finans alanında bir diplomaya sahip olmaları da şart değil. Önemli olan belirlenmiş prensipler içinde hareket edebilmeyi başarmalarıdır. Bununla birlikte sahip olunması gereken farklı vasıflar da var tabi ama bunlar da sektörde yer alacağı iş pozisyonuna göre değişir. Ancak sektöre yönelik eğitim almış, yüksek lisans ya da doktora sahibi olmak da tercih sebebi olabilir tabi.

SORU: Dünya geneli ile kıyaslandığında Türkiye'de sizce bu alanda faaliyet gösterecek düzeyde eğitim almış yeterli sayıda insan var mı? Türkiye bu konuda eğitimin neresinde?

Natalie Schoon:  Eğitim büyük bir mesele; gereken vasıflara sahip insanlar var ama bir yandan da devamlı olarak öğrenilmesi gereken yeni şeyler var. İslami finans açısından en önemli özelliklerden birisi bankacılık prensiplerine göre ekonomik ve finansal hizmetleri sağlayabilmektir.

Benim tecrübelerime göre bir insan ekonomi ve finans biliyor ve yeterli etik değerlere sahip olarak farklı finansal yapılara açık fikirlilikle bakabiliyorsa bu, İslami finans için yeterli vasıflara sahip olmak demektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster