Ana SayfaRöportajlarİslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı---

İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı

3 / 6
İslami finans dünyası ve Türkiye’nin şansı
16 Aralık 2014 - 07:12 www.finansgundem.com

TÜRKİYE BU KONUDA ÇOK BÜYÜK AVANTAJA SAHİP

- Türkiye'nin sektördeki durumu nedir

Natalie Schoon: Türkiye uzunca bir süredir İslami prensiplerle faaliyet gösteren kurumlara sahip. Katılım bankaları bu prensiplere göre çalışıyor. Örneğin Kuveyt Türk uzun süredir burada. Bu sistemi ne olarak isimlendirdiğiniz çok da önemli değil. İster İslami finans deyin ister etik finans deyin prensipler aynı. Türkiye bu konuda coğrafi olarak büyük bir avantaja sahip. Türkiye'nin Doğu ve Batı arasında bir köprü olması büyük avantaj. İstanbul'a gidiyorsunuz bir taraf Asya ve bir taraf Avrupa iki tarafa da erişme şansınız var. Ancak çözümlenmesi gereken bazı sorunlar da var.

 -Türkiye'nin bu konuda dünyadaki yerini güçlendirmesi için ne gerekiyor?

Natalie Schoon: İslami finans konusunda bazı meydan okumalar (tehditler) söz konusu ki bunların başında sektörde bir standardizasyon olmayışı geliyor. Farklı ekollerin farklı görüşleri ve tanımlamaları; örneğin Suudi'ler muhafazakarken, Malezya ve Endonezya gibi bölgelerde daha ılımlı bir yapı gözlenebiliyor. İlginç bir örnek olacak; yakın zamanda biriyle konuşurken, konu helal sertifikasına geldi. O sırada içinde hindi eti olan noddle yiyordu ve bu noddle için Hanefi, Şafi, Maliki ve Hanbeli mezheplerinin hepsinin de ‘olur’ verdiğini dile getirdi. Bunun gibi İslami finansta da görüşler bazen farklılaşıp bazen birleşebiliyor.
Bu 4 farklı mezhep açısından İslami finansın standartlaştırılması gerekiyor. Türkiye bunu sağlayabilirse çok güçlü bir pazar payına sahip olabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster