Ana SayfaRöportajlarIşıklar Ambalaj'ın hedefi Orta Doğu pazarı---

Işıklar Ambalaj'ın hedefi Orta Doğu pazarı

1 / 7
Işıklar Ambalaj'ın hedefi Orta Doğu pazarı
24 Mart 2014 - 07:20 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK - ERBİL/KUZEY IRAK

Uçağımız Kuzey Irak semalarında süzülürken, elimdeki notları gözden geçiriyorum. Işıklar Holding'i daha etraflı tanımaya çalışıyorum. Şirket hakkındaki bilgileri okuyorum, detay süzgecinden geçiriyorum, bir yandan da yazıyorum:

"Enerji, inşaat ve ambalaj başta olmak üzere bir çok alanda faaliyet gösteren Işıklar Holding, çevre ülkelerde varlığını daha etkin gösterebilmek adına yeni yatırımlar gerçekleştiriyor. Grubun en önemli şirketlerinden biri de Işıklar Ambalaj. Türkiye'nin ilk Kraft torba üreticisi, 1972'de kurulan, 260 çalışanı olan, 33 milyon dolarlık satış cirosuna ulaşan Şirket'in 2 fabrikası var; biri Konya Çumra’da, diğeri de Erbil’de..."

Sayfalar sayfaları kovaladıkça, ciroya, üretime baktıkça, rakamları alt alta sıraladıkça anlıyorum ki, Holding için iddialı, Işıklar Ambalaj için çok stratejik bir fabrikaya gidiyoruz. Dev çelik kuşun tekerleri Erbil Havaalanı'na değerken, ilk gözlemimizi 'tepeden' yapıyoruz çünkü, tesisler kentin dibinde, uzaklığı tamı tamına 9 kilometre.

Işıklar'ın Ambalaj'ın daveti üzerine bir grup gazeteciyle birlikte, Kuzey Irak'ın en gözde kenti Erbil'de, bacası 'dev hedef'lerle tüten fabrikadayız. Irak’ta oluşan büyük talebi karşılamak amacıyla bir yıl önce Erbil’de çimento torbası üretimine başlayan fabrika, bölgedeki ilk önemli Türk sanayi yatırımı. Işıklar Ambalaj'ı Orta Doğu pazarında daha güçlü bir konuma getirmek gibi kritik bir misyonu da olan işletme, Karma Stratejik Sanayi Bölgesi’nde. Buranın özelliği, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından,  Karma Grubu’na tahsis edilmiş bir alan olması. Karma Grup ise Işıklar Holding'in Kuzey Irak'taki ortağı. Yani Işıklar Paper Sack Co. Ltd.'nin yüzde 46'sı Karma'nın. Yüzde 54 hisse ise Işıklar Ambalaj'ın.

Erbil'deki yatırımı yapan uluslararası şirket Işıklar Paper Sack Co. Ltd. Genel Müdürü Hüseyin Oka ile birlikte bize fabrikayı gezdiren Işıklar Ambalaj Genel Müdürü Volkan Girişken, "Burada yatırım yapmamızın amacı  mevcut pazara yakın olmak. Üretim maliyetinin ucuzluğu, işçilik maliyetinin düşük olması da yatırımı destekleyen yanları. Çalışanların yüzde 70'i Iraklı, tek sorun vasıflı eleman bulmak" diyor. İleriye dönük olarak, yurt dışında hedef büyüten Türk sanayisi adına ise umut yüklü mesajlar  veriyor.

Sıcak ve samimi iki tepe yönetici eşliğinde bir üniteden diğerine geçiyoruz. Geniş bir alanda, tıkır tıkır çalışan makineleri seyrediyoruz. Depoları dolaşıyoruz. Büyük bir iş disiplini içinde görev yapan işçileri gözlemliyoruz. Devamına gelince... İsterseniz buyurun, Işıklar Paper Sack'i hep birlikte gezelim...

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dikmen seymen31 Ocak 2015 18:29

    Kocaeli'de hangi inşaat.yönlendirirmisiniz bende alayım.İşleti Güçleri hava genetik birşey olsa gerek.

  • rızazede24 Mart 2014 21:20

    rıza bizi mahvettin yok etdin 3 senedir kaybettiğimin hesabını ben unutdum biraz vijdanlı ol ky düşün ky sana beddua ediyor sayın gazeteci okadar soru sormuşsunda ky niye sormadın 4 senedir ne hale geldik adama finans gelirlerini niye sormadın

  • haber mi24 Mart 2014 12:28

    şimdi bu haber mi. adamların 15 yıllık borsa tarihini incelediniz mi?. bilançolarının hiçbirşeyine kimse güvenmiyorki. neyi allayıp pulluyorsunuz. amacınız ne. gazetecilik mi?. inanın anlayamadık? amacınız ne?

  • yatırımcı24 Mart 2014 12:01

    hadi ordan sizi borsada yaptıklarınız ortada kim inanır size kim güvenir...

  • K.Y katilleri24 Mart 2014 11:03

    borsada yaptıklarını amerikan borsalarında yapsalardı 1 milyar yıl hapis alırlardı. Türkiye de ne yaparsan yap sana karışan yok. Çok insanın canı yandı

  • ali veli24 Mart 2014 10:44

    pişkin pişkin gülersiniz tabi. yatırım yapın hisse alanın eline verin. yok böyle yağma. Allah büyük.

  • erdal24 Mart 2014 10:15

    gelecek geçmişte gizlidir.

  • anonim24 Mart 2014 09:54

    bayram değil seyran değil eniştem niye beni öptü? he karmanın sahibini de yedik yani...

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster